12 Haziran 2013 15:39

Meclis Genel Kurulu’nda ‘iç düşman’ tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda, AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun, “İnşallah AK Parti de iç düşmanlardan kurtaracak ve ülkeye huzuru getirecek” sözü tartışma yarattı.Türkmenoğlu, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 3. maddesi üzerinde yaptığ

Meclis Genel Kurulu’nda ‘iç düşman’ tartışması
Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda, AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun, “İnşallah AK Parti de iç düşmanlardan kurtaracak ve ülkeye huzuru getirecek” sözü tartışma yarattı.
Türkmenoğlu, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 3. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’yi dış düşmanlardan kurtardı. İnşallah AK Parti de iç düşmanlardan kurtaracak ve ülkeye huzuru getirecek” dedi.
Türkmenoğlu’nun sözlerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural tepki gösterdi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, “Sayın konuşmacıya söz verelim neyi kastettiğini anlatsın” dedi.
Türkmenoğlu da, “Ben hiçbir siyasi partiyi kastetmedim. Ben eylemleri yapan DHKP-C üyelerini söyledim. Polislere molotof kokteyli atanları söyledim. Teröristleri söyledim. Terör örgütünün uzantılarını söyledim. Hiçbir siyasi partiyi ve Meclis grubunu kast etmedim. Kendileri üzerlerine alınıyorsa da diyecek bir şeyim yok” diye konuştu. Oktay Vural da, “Düşmanınızla niye oturuyorsunuz masaya? Kimin kucağına otuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sendikaların yeri direnişin yanıdır

SONRAKİ HABER

Gül polisi savundu basını uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...