12 Haziran 2013 12:20

Polis, protesto yapılmadan saldırdı

LONDRA’da polis, kent merkezinde bir eve düzenlediği baskında G8 zirvesini protesto eylemleri planladıkları öne sürülen bir grubu gözaltına aldı.Öğle saatlerinde gerçekleştirilen baskına 100 polisin katıldığı, gözaltına alınanların sayısının da 32 olduğu bildirildi. Kent merkezindeki Oxford ve Regent caddelerinde de kü

Polis, protesto yapılmadan saldırdı
Paylaş

LONDRA’da polis, kent merkezinde bir eve düzenlediği baskında G8 zirvesini protesto eylemleri planladıkları öne sürülen bir grubu gözaltına aldı.

Öğle saatlerinde gerçekleştirilen baskına 100 polisin katıldığı, gözaltına alınanların sayısının da 32 olduğu bildirildi. Kent merkezindeki Oxford ve Regent caddelerinde de küçük gösteriler düzenlendi. “G8’i durdurun” adlı grup, Kuzey İrlanda’da gelecek hafta yapılacak zirveyi protesto amacıyla “Kapitalizm Karşıtı Karnaval” temalı bir eylem planlıyordu. Soho’daki Beak Caddesi’nde bulunan eve “arama emriyle” giden polis, “Eylemcilerin elinde silah bulunduğu ve suç işlemeye hazırlandıkları yönündeki ihbar üzerine” baskın düzenlendiğini açıkladı.

Polis, kent yöneticileriyle iş birliği yaptıklarını ve işyerlerine olası eylemler konusunda uyarılarda bulunduklarını da açıkladı.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsyancılar Şii köyüne saldırdı

SONRAKİ HABER

Bebekleriyle Meclise yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...