12 Haziran 2013 06:25

İzmir’den Taksim’e ve Çağlayan’a destek

İstanbul’daki Gezi Parkı direnişçilerine ve avukatlara yapılan polis saldırısı İzmir’de yapılan kitlesel bir açıklama ile protesto edildi.Polisin Taksim’e girmesi ile başlayan çatışmalar ve Çağlayan Adliyesinde avukatlara yönelik polis saldırısı ve gözaltılar İzmir’de binin üzerinde avukatın katıldığ

İzmir’den Taksim’e ve Çağlayan’a destek
Paylaş

Polisin Taksim’e girmesi ile başlayan çatışmalar ve Çağlayan Adliyesinde avukatlara yönelik polis saldırısı ve gözaltılar İzmir’de binin üzerinde avukatın katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Baro binası önünde toplanıp Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden cübbeleriyle yürüyen avukatlar yol boyunca attıkları sloganlarla avukatların üzerinde baskıların son bulmasını ve polisin Taksim’den geri çekilmesini istedi.

KESK, DİSK, TMMOB, TTB, HDK bileşenleri, ÖDP ve Halkevleri ile demokratik kitle örgütleri de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak alana yürüyüşe başladı. “Her Yer Taksim Her Yer Direniş, Taksim’de Yaşanan Polis Şiddetini Kınıyoruz” pankartının arkasında ilerleyen kitle sık sık, “Diren Taksim İzmir Seninle” ve “Hükümet İstifa” sloganlarını attı. HDK, “Demokrasi, Barış ve Özgürlük İçin Nöbetteyiz” pankartını açarken, taraftar grupları da alana takımlarının bayrakları ile geldi.  

Kitlenin sayısı Gündoğdu’da bekleyen kalabalıkla daha da arttı. Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Çağlayan Adliyesindeki polis saldırılarına değinerek, “Barışçıl bir açıklamayı yaptırmamak için çevik kuvvetlerle adliyesine girilen bir demokrasi biliyor musunuz, adliyede açıklama yapmak istedikleri için avukatların gözaltına alındığı devlete demokrat denir mi” sorularını sordu.

HERKESE DÜŞMAN

İktidarın gençliğe, öğrenciye, işçiye, memura, avukatına ve halkına düşman olduğunu belirten Pekdaş, avukatlık mesleğine ve barolara yönelik saldırıların yoğunlaştığını ve tahammül edilmez boyutlara ulaştığını kaydetti. İnsan haklarının korunması,  yargılama hakkının demokratikleştirilmesi, hak arama özgürlüğünün korunması ve adil yargılanma hakkının gerçekleşmesi için avukatların var olmaya devan edeceğini vurgulayan Pekdaş, “Biz avukatlar hukuktan gelen gücümüzü biliyoruz ve kullanmakta tereddüt göstermeyeceğimizi açıkça ilan ediyoruz. Gün hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı durma günüdür” dedi.

İLÇELERDE DE DEVAM ETTİ

Kitle gecenin ilerleyen saatlerine kadar alandan ayrılmayarak protestolarını ve yürüyüşlerini sürdü. Ayrıca Aliağa, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Buca, Üçyol ve Narlıdere’de de sokaklara çıkan binlerce kişi AKP hükümetini ve polis saldırılarını protesto etmeye devam etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SGBP: Polis Taksim’i acilen terk etmelidir

SONRAKİ HABER

Uyurkulak 'Çete'den ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...