12 Haziran 2013 06:18

SGBP: Polis Taksim’i acilen terk etmelidir

Sendikal Güç Birliği Platformu dönem sözcüsü Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş yaptığı yazılı açıklama ile Taksim’e yapılan müdahaleyi kınadı.Başbakan ve hükümetin taleplere kulak vermek yerine tekrar Taksim’e müdahalede bulunduğu belirtilen açıklamada, “Hük&uu

SGBP: Polis Taksim’i acilen terk etmelidir
Paylaş

Başbakan ve hükümetin taleplere kulak vermek yerine tekrar Taksim’e müdahalede bulunduğu belirtilen açıklamada, “Hükümeti ve Başbakanı bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz. Taksim’de ve Türkiye’nin her yerinde yaşattığınız polis terörüne son verin. Halkın haklı taleplerine kulaklarınızı tıkamaktan artık vazgeçin” denildi.

“Pankartlar görüntü kirliliği yaratıyor” gibi komik bir bahaneyle Taksim’in abluka altına alınmaya çalışılmasının, başbakanın, hükümetin ve valinin halkın taleplerinden ne kadar uzak bir noktada olduklarını göstergesi olduğunu vurgulayan Çetintaş, “Bir yandan Taksim’deki eylemcilerle görüşeceğini açıklayan başbakan, bir yandan Taksim’e müdahaleye devam ediyor. Başbakan asıl görüşmesi gereken insanlara müdahalede bulunarak, onları illegal örgütmüş gibi gösterme çabası içine girerek, asıl niyetini hepimize göstermektedir” dedi.

ASIL PROVOKASYON ŞİMDİ YARATILIYOR

Günlerdir yüzlerce insanın yaralanmasına sebep olan, can kaybına sebep olan müdahalelerin haklı gösterilmeye çalışıldığının altını Çizen Çetintaş şöyle devam etti; “Polisin alanda olmadığı günlerde hiçbir olayın yaşanmadığı, barışçıl eylemlerin gerçekleştiği herkes tarafından bilinmektedir. Hükümeti ve Başbakanı bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz. Taksim’de ve Türkiye’nin her yerinde yaşattığınız polis terörüne son verin. Halkın haklı taleplerine kulaklarınızı tıkamaktan artık vazgeçin. Olayların sadece polis müdahalesinin olduğu yerlerde yaşandığını ve asıl provokasyonu kendinizin yaptığını artık fark edin.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD bütün dünyayı dinliyor

SONRAKİ HABER

İzmir’den Taksim’e ve Çağlayan’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...