22 Şubat 2011 14:30

Ünlü soprano kimin için İstanbul’a getiriliyor?

GÜNÜMÜZÜN en olağanüstü seslerinden biri olarak nitelendirilen Amerikalı Soprano Renée Fleming, bu yıl 39. kez düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali kapsamında, özel bir konser gerçekleştirmek üzere İstanbul’a geliyor. Ünlü sopranoya 22 Temmuz 2011 Cuma günkü konserinde Şef Sasha Goetzel yönet

Ünlü soprano kimin için İstanbul’a getiriliyor?
Paylaş
Gülçin Gülan

GÜNÜMÜZÜN en olağanüstü seslerinden biri olarak nitelendirilen Amerikalı Soprano Renée Fleming, bu yıl 39. kez düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali kapsamında, özel bir konser gerçekleştirmek üzere İstanbul’a geliyor. Ünlü sopranoya 22 Temmuz 2011 Cuma günkü konserinde Şef Sasha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.
Dünyanın en büyük opera sahnelerinde ve konser salonlarındaki performansları ve kazandığı sayısız ödülle taçlanan muhteşem bir kariyere sahip olan Renée Fleming’in İstanbul’da gerçekleştireceği özel konseri kimin için vereceği muallak. Zira Renée Fleming biletix’de satışa sunulan konser bilet fiyatları, “475, 375, 325, 275, 22.5 (öğrenci)” TL. Fiyatları öğrenip hevesi kursağında kalan sanatseverler bu fiyatların opera sevgisine katkı sunmayacağı görüşünde.
Bir başka kaygı konusu öğrenci kontenjanıyla ilgili. 3000 kişilik salonda Lang Lang’a, Viyana Filarmoni’ye 20 öğrenci bileti kontenjanı ayırmış İKSV, acaba 1000 kişilik Aya İrini’de kaç öğrenci bileti satışa çıkaracak?
Avrupa’daki kurumlar klasik müzik ve operayı halka indirmek için kırk takla atarken, İKSV zaten halkın büyük oranda uzak olduğu operaya ilgi gösteren sınırlı sayıdaki sanatseveri de bu fiyatlarla operadan uzaklaştırmış olmuyor mu?
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkçe tiyatronun suyu mu çıktı!’

SONRAKİ HABER

Doğa Derneği Müdürü Eken’e zorunlu cevap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa