11 Haziran 2013 16:16

Hatay’dan Taksim'e destek

Taksim’e yeniden yapılan polis müdahalesi Hatay’da yürüyüşle protesto edildi. KESK’e bağlı sendikaların Maksim Alanı’ndan başlayarak Sevgi Parkı’na yaptıkları kitlesel yürüyüş Antakya halkından da destek buldu. Sevgi Park'ta açıklama yapan Eğitim-Sen Hatay Yöneticisi Gürbüz Şahin, “ol

Hatay’dan Taksim'e destek
Paylaş

Gezi Parkı’ndan başlayarak ülke geneline yayılan halk hareketinin talepleri olduğunu kaydeden Gürbüz Şahin, hükümetin talepleri dinlemek yerine baskı ve zorbalığa devam ettiğini belirterek “Hak ve adalet arayan işçinin, emekçinin, kent ve kır yoksullarının, Kürdün, Alevinin, kadın ve gencin payına biber gazı, cop darbeleri ve hapishane düşmektedir” dedi. Olayların sorumlusu olan Başbakan Erdoğan ve hükümet üyeleri ile vali ve emniyet müdürlerinin istifa etmeleri gerektiğini belirten Şahin, bu talepleri karşılanana kadar sokaklarda ve meydanlarda eylem yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Yürüyüş ve açıklama sırasında “Abdullah’ın katili AKP’nin polisi”, “Katil devlet hesap verecek”, “Genel grev, genel direniş” ve “Hükümet istifa” sloganları atıldı. (Antakya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vali'den tehdit dolu 'sıkıyönetim' bildirisi

SONRAKİ HABER

DHL’de sendika düşmanlığı tescillendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...