11 Haziran 2013 11:36

Aspendos’ta ‘AIDA’ gecesi

20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin bu yılki yabancı konukları arasında yer alan Çek Cumhuriyeti Ulusal Brno Tiyatrosu, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşliğinde bugün saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatrosunda “AIDA” operasını izleyici ile buluşturacak. Etiyopyalı Prenses Aida ile Mısırlı Genç Savaş

Aspendos’ta ‘AIDA’ gecesi
Paylaş

20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin bu yılki yabancı konukları arasında yer alan Çek Cumhuriyeti Ulusal Brno Tiyatrosu, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşliğinde bugün saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatrosunda “AIDA” operasını izleyici ile buluşturacak. Etiyopyalı Prenses Aida ile Mısırlı Genç Savaşçı Ramades’in hüzünlü aşklarını anlatan dört perdelik eser Giuseppe Verdi imzası taşıyor.
Eserde orkestrayı Şef Peter Feranec yönetecek. Rejisörlüğünü Jaromir Brych’in üstlendiği eserde, dekor tasarım Savaş Camgöz, kostüm tasarım Josef Jelinek, ışık tasarım Petr Kozumplik, koreografi ise Zdenek Prokes imzasını taşıyor. Ulusal Brno Tiyatrosu’nun güçlü kadrosu ile sahnelecek olan eserde; Anda-Louise Bogza “Aida”, Rafael Alvarez “Radames”, Veronika Hajnova “Amneris”, Jiri Sulzenko “Ramfis”,  Jakub Kettner “Amonasro”, Ladislav Mlejnek “King”, Daniela Strakova-Sedrlova “Priestess” ve Petr Levicek “Haberci” rolüyle izleyici karşısında olacak.


FESTİVAL PROGRAMI

15 Haziran - RIGOLETTO (Opera)/Ankara Devlet Opera ve Balesi
19 Haziran - KUĞU GÖLÜ (Bale)/İstanbul Devlet Opera ve Balesi
22 Haziran - CARMEN (Opera)/Mersin Devlet Opera ve Balesi (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nazan Öncel de Gezi repertuvarında

SONRAKİ HABER

Sesi anlamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa