11 Haziran 2013 10:32

Dağdelen: Polis müdahalesi durdurulsun

SOL Parti Federal Parlamento Grubu Uluslararası İlişkiler Politikası Sözcüsü Sevim Dağdelen- polisin sabah Taksim Meydanı’na yaptığı müdahaleye sert tepki göstererek, “Taksim Meydanı’na bu sabah polisin yaptığı müdahale Başbakan Erdoğan’ın yeni bir provokasyonudur. Böyle giderse göstericilere yönelik bir katlia

Dağdelen: Polis müdahalesi durdurulsun
Paylaş

SOL Parti Federal Parlamento Grubu Uluslararası İlişkiler Politikası Sözcüsü Sevim Dağdelen- polisin sabah Taksim Meydanı’na yaptığı müdahaleye sert tepki göstererek, “Taksim Meydanı’na bu sabah polisin yaptığı müdahale Başbakan Erdoğan’ın yeni bir provokasyonudur. Böyle giderse göstericilere yönelik bir katliam tehlikesi söz konusu olabilir” dedi.

Dağdelen yaptığı açıklamada devamla şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de tek başına otoriter bir güç olmak istediği her geçen gün biraz daha açık görülüyor. Bu nedenle de barışçıl bir şekilde tepkilerini gösterenlere polis tarafından saldırılar düzenlendi. Şu ana kadar 5 binden fazla göstericinin yaralanması ve bir çok kişinin ölmesi Erdoğan’ın emriyle hareket eden polisin yaptığı saldırılar açık olarak yapılanları gösteriyor. Taksim Meydanı’na yapılan polis müdahalesi derhal durdurulmalıdır. Federal hükümet de artık otoriter AKP Hükümeti’ne verdiği desteği bitirmelidir. Erdoğan Hükümeti’yle olan polisiye, istihbarat ve askeri işbirliğine son verilmelidir. Erdoğan Hükümeti’nin demokrasi ve insan haklarına yönelik saldırıları daha fazla mükafatlandırılmamalı. Federal Hükümet, bugün Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni çağırarak, gösterilere yönelik saldırıyı kabul etmediğini açık olarak bildirmelidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Medya Taksim’e polisle girdi!

SONRAKİ HABER

Polis Meydan'ı dolduran on binlere saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...