11 Mayıs 2011 11:52

Bekaert’te görüşme var anlaşma yok

BEKAERT’te işçilerin fabrika içindeki direnişi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde patronun çağrısıyla yapılan görüşmeden de sonuç çıkmadı. Bekaert işvereni ile görüşen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Aykanat ve

Bekaert’te görüşme var anlaşma yok
Paylaş
Arif Koşar

Direnişin 7. gününde patronla yapılan görüşmeyi aktaran Atar, “MESS’in ve bağlı işverenlerin sendikamıza tabiri caizse terbiye etme, hizaya getirme operasyonunu kendi akıllarında yapmaya kalktı. Burada, Bekaert fabrikasında da yaşanan bunun bir tezahürüdür. Fabrika yönetiminin söylediği şey ilk gün söylediklerinin aynısı. Biz bu çıkışı yaptık, bu adımı attık diyorlar” diye konuştu.

Atar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Bekaert işçileri tüm gücüyle işverene cevap veriyorlar. Bu saldırı doğrudan Bekaert işçilerine yapılsa da Birleşik Metal-İş’in binlerce üyesi bu karşı koyuşta yerini alacaktır. İşçiler zor koşullarda yaşamlarını devam ettirmektedirler. İş yerindeki ağır ve tehlikeli çalışma düzeninde arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse, herhangi bir kaza, işçilerin sağlıklarıyla ilgili herhangi bir sorunun faturası tamamen işverene aittir.”

‘MÜDAHALE MEŞRU DEĞİL’

İşçileri fabrikadan çıkarmaya yönelik herhangi bir müdahalenin hiçbir meşru gerekçesi olamayacağını söyleyen Atar, “Kocaeli Valiliğinin, Kocaeli milletvekilleri ve siyasi partilerin, başta iktidar partisi olmak üzere burada yaşanan insanlık dramının, insanların ekmeği üzerine kalkan bu elin ve saldırının çözümüyle ilgili bir an önce harekete geçmesini istiyoruz. Güvenlik güçleriyle yasal bir hakkın, çalışma hakkının, kısacası yaşam hakkının müdafaasını yapan işçi arkadaşlarımıza karşı oluşabilecek herhangi bir saldırının hiçbir meşru gerekçesi yoktur” dedi.

DAYANIŞMA SÜRECEK!

Cem Tencere İş Yeri Baş Temsilcisi Hakan Küçük, saldırının tüm işçilere yönelik olduğunu belirterek, “MESS’in sözleşmeye cevabı bu oldu. Ancak bizler atılan işçi arkadaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü de yaptığı basın açıklamasıyla tüm işçi ve emekçileri Bekaert işçileriyle dayanışmaya çağırdı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kapitalist günlerin annesi

SONRAKİ HABER

“Kurnazlığınızın yarısı kadar dürüstlüğüz de olsaydı keşke”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...