11 Haziran 2013 10:15

Yüzde 50’nin iktidarı olmayın

TÜRK Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği, “Sokak olayları da gösteriyor ki, vatandaş artık sizden belli kesimlerin değil, yüzde 50’nin değil, 76 milyonun iktidarı, Türkiye’nin iktidarı olmanızı bekliyor” dedi.Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Birleşik Emekliler Derneği Başkanı Nalan Huriye Akcan yaptı

Yüzde 50’nin iktidarı olmayın
Paylaş

TÜRK Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği, “Sokak olayları da gösteriyor ki, vatandaş artık sizden belli kesimlerin değil, yüzde 50’nin değil, 76 milyonun iktidarı, Türkiye’nin iktidarı olmanızı bekliyor” dedi.

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Birleşik Emekliler Derneği Başkanı Nalan Huriye Akcan yaptıkları ortak açıklamada, emekliye çifte zam diye yine piyasaların kızıştırıldığını belirterek, “Zammı kim alıyor. Eskiden zaten ek göstergesi 3000 olan Daire Başkanlarını şimdi 3600’e çıkaracaklarmış, düşük maaş alan memurun hali ne olacak? 2 milyon emeklinin içinde yaklaşık 50 bin kişi. 3000 ek göstergenin altındaki yaklaşık 1.5 milyon emekliyi ne zaman düşüneceksiniz? Bütün çileyi çeken, geçim sıkıntısı çeken 3000 ek göstergede ve altında makamsız maaş alanlar. Göstergesi 3000 olan emekli öğretmenlerimizin, göstergesi 2200 olan emekli müdürlerin çektiği mali sıkıntıları siz biliyor musunuz? Ek göstergesiz çalışanların sıkıntılarını neden düşünmüyorsunuz?​” dediler.

Ek göstergelerin yeniden düzenlenmesini ve aralarındaki adaletsizliğin giderilmesini isteyen emekliler, ek gösterge verilmeyenlere de ek gösterge verilmesini talep etti.

76 MİLYONUN İKTİDARI OLUN

Yıllık geliri 160 bin TL’den fazla olanların artık beyanname vereceklerine dikkat çekline açıklamada, “Kaç tane emeklinin yıllık geliri 160 bin TL’yi geçecek ki beyanname verecek. Beyanname alt sınırının artmasından 100 bin ücretli, 10 bin serbest meslek mensubu, 15 bin gayrimenkul sahibi, diğer kazanç ve istisnalardan gelir elde eden bin kişi ile birlikte toplam 126 bin kişi etkilenecek. Biz hükümetten 10 milyon emeklinin etkileneceği ve durumunun düzeleceği kanunları çıkarmasını bekliyoruz. 126 bin azınlığın değil.
Sokak olayları da gösteriyor ki, vatandaş artık sizden belli kesimlerin değil, yüzde ellinin değil; 76 milyonun iktidarı, Türkiye’nin iktidarı olmanızı bekliyor” denildi.

EMEKLİLER PROMOSYON ALAMIYOR

Emeklinin en büyük dertlerinden birinin de promosyon olduğunun ifade edildiği açıklamada, “SGK bu işe; çalışan personelin hakkını koruduğu kadar sarılsa bu iş bitecek. Emeklinin işleri için kurulmuş bir kurumun personeli promosyon alıyor. Emekliler promosyon alamıyor. Tıpkı vekiller kendilerine yüzde 60 – yüzde 100 zam yaparken, asillerine yüzde 3 zamla idare edin dedikleri gibi” denildi.
Bankaların kredi kartı vererek yıllık 250-300 TL promosyon vereceklerini söylediklerini ifade eden emekliler, “Bu paranın en az 3 katını faiz ve masraf diye zaten bizden geri alacaklar. Neden emeklinin parasını bedava kullanan bankalara bizi yem ediyorsunuz” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücrete 30 TL zam

SONRAKİ HABER

Gülse Birsel’e Gezi Parkı sansürü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...