11 Mayıs 2011 11:44

Zorunlu hazırlık uygulamasına tepki: 'Biz zaten hazırız'

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Gölbaşı Yerleşkesinde öğrenim gören çeşitli fakültelerden yaklaşık 200 öğrenci isyanda.2008 yılından bu yana sürekli sorunlarla gündeme gelen Gölbaşı Yerleşkesi, bu yıl da zorunlu İngilizce hazırlık uygulamasıyla tartışmalara yol açtı.Rektörlük önünde otu

Zorunlu hazırlık uygulamasına tepki: 'Biz zaten hazırız'
Paylaş

2008 yılından bu yana sürekli sorunlarla gündeme gelen Gölbaşı Yerleşkesi, bu yıl da zorunlu İngilizce hazırlık uygulamasıyla tartışmalara yol açtı.

Rektörlük önünde oturma eylemi yapan öğrenciler, Rektör Cemal Taluğ’dan çözüm sözü aldı.

Daha önceki yıllarda hazırlık sınıfını tamamlayamayan öğrenciler, 4 yıllık fakülte döneminde İngilizce sorumluluğunu tamamlıyordu. Ancak bu öğretim dönemi yeni başlatılan uygulamayla öğrencilerin fakültelerine başlayabilmeleri için hazırlık sınıfının başarıyla tamamlanması şartı getirildi. 2 yıl içinde İngilizce hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin okulla ilişkisinin kesilmesi söz konusu.

Kazanılmış haklarının ellerinden alındığını belirten öğrenciler, önceki gün Tandoğan Metrosu önünde toplanarak rektörlük binasına yürüdü.

GÖLBAŞI SÜRGÜNÜ

Öğrenciler bir süre rektörlük önünde oturma eylemi yaptıktan sonra rektörlükle öğrenci temsilcileri görüştü. “Zorunlu hazırlık zulüm, Gölbaşı sürgündür”, “Eğitim hakkımız engellenemez” sloganları atan öğrenciler, Rektör Prof.Dr. Cemal Taluğ’un,  taleplerini değerlendireceği ve Gölbaşı Yerleşkesine gelerek öğrencilerin sorunlarını bizzat kendisinin dinleyeceği sözü vermesi üzerine oturma eylemini bitirdi.

Hazırlık öğrencilerine İLEF Dayanışma Topluluğu ve SBF-D-DER üyeleri de destek verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Stop stalking children nuclear”

SONRAKİ HABER

Mas-Daf yürüyüşü devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...