10 Haziran 2013 11:43

'Türkiye artık ne mazlum ne de kurban'

TÜRKİYE-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkan Yardımcısı İngiliz Liberal Andrew Duff, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara “Kemalistlerin kendisine baskı yaptığı, horlandığı temasını işleyerek” geldiğini söyleyerek “Erdoğan, artık ‘kurban’ ve ‘mazlum’ değil. 10 yıldır iktidarda ‘kurban’ ve &ls

'Türkiye artık ne mazlum ne de kurban'
Paylaş

TÜRKİYE-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkan Yardımcısı İngiliz Liberal Andrew Duff, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara “Kemalistlerin kendisine baskı yaptığı, horlandığı temasını işleyerek” geldiğini söyleyerek “Erdoğan, artık ‘kurban’ ve ‘mazlum’ değil. 10 yıldır iktidarda ‘kurban’ ve ‘mazlum’ profilini uygulaması ise imkansız” dedi.
ABHaber ile bir mülakat yapan Andrew Duff, “Gezi Parkı olayları sonrası demokrasi kültürünün yerleşmediği görülüyor. Uzlaşma kültürü denilen bir şey yok. Türkiye’de demokrasinin maalesef derinliği yok” ifadesini kullandı. Türkiye’de ortamın kesinlikle değiştiğine dikkat çeken Duff, “Türkiye halkında bir uyanış var. Gezi Parkı protestolarıyla Paris’teki 1968 olayları arasında bir paralellik kurabiliriz. Bir demokratik uyanış var. Halk gösterileri tam anlamıyla Avrupalı görüşünü ortaya koydu” sözlerini de kullandı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da dayanışma büyüyerek sürüyor

SONRAKİ HABER

'Gösteriler, Arap İslamcılarını tedirgin ediyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...