10 Haziran 2013 11:42

Avrupa’da dayanışma büyüyerek sürüyor

TAKSİM-Gezi Parkı direnişine Avrupa’dan destek büyüyerek devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu başta Almanya olmak üzere pek çok ülkede yapılan dayanışma gösterilerine binlerce kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda dayanışmanın güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.Cumartesi günü Almanya’nın Köln,

Avrupa’da dayanışma büyüyerek sürüyor
Paylaş

TAKSİM-Gezi Parkı direnişine Avrupa’dan destek büyüyerek devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu başta Almanya olmak üzere pek çok ülkede yapılan dayanışma gösterilerine binlerce kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda dayanışmanın güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.
Cumartesi günü Almanya’nın Köln, Gummersbach, Münih, Salzgiter, Braunschweig kentlerinde yapılan dayanışma eylemlerinde AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan’a tepki gösterildi. Köln’de DİDF’in çağrısıyla Rudolfplatz’da başlayan eylem,  Alevi Kültür Merkezi tarafından Heumarkt’ta açılan dayanışma çadırına yapılan bir yürüyüşle son buldu. DİDF Genel Başkanı Özlem Alev Demirel eylemde yaptığı konuşmada, dayanışmanın daha yükseltilmesi çağrısında bulundu. Eyleme Türkiyeli örgütlerin yanı sıra çok sayıda Alman örgütü de katılarak destek verdi. Eyleme bin kişi katıldı. Aynı gün Mannheim’de yapılan eyleme ise 1200 kişi katıldı.
Cuma günü ise Berlin ve Hamburg’da dayanışma yürüyüşleri yapıldı. Hamburg Taksim Dayanışma Platformunun çağrısıyla Hackmannplatz’da binlerce insan Türkiye’deki direnişe destek amacıyla bir araya geldi.
4 bin kişinin katıldığı eylemde sık sık ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ ‘Hükümet İstifa’ ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği’ sloganını attı. Kalabalık daha sonra Türkiye’nin Hamburg Başkonsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. DIDF, AKM, Yek-Kom, ATIF, ADHK, AGIF, ÖDP-Almanya ve bir çok kurum ve kuruluşunda desteklediği yürüyüşe,  Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekilleri Mehmet Yıldız, Cansu Özdemir ve Christiane Schneider, Yeşiller Hamburg Eyalet Milletvekili Filiz Demirel, SPD Hamburg Eyalet Milletvekili Kazım Abacı, Yeşiler Belediye Meclis Üyeleri Bayram İnan ve Yusuf Uzundağ da katılanlar arasındaydı. Aynı gün Berlin’de yapılan eyleme de binlerce kişi katıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Müftülük, Valide Sultan Camisi’nde yaşananlara ilgili inceleme başlattı

SONRAKİ HABER

'Türkiye artık ne mazlum ne de kurban'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...