11 Mayıs 2011 11:38

Engelli gencin sınavı gerekçe gösterilmeden iptal edildi

ÖSYM’nin Diyarbakır’da YGS’ye giren bedensel engelli 28 yaşındaki Latif Karakaş’ın sınavını gerekçe göstermeden geçersiz saydığı öne sürüldü. Latif Karakaş, sonuçlar açıklandığında sınavının geçersiz sayıldığını gördüğünü belirterek, “ÖSYM’yi ara

Engelli gencin sınavı gerekçe gösterilmeden iptal edildi
Paylaş

ÖSYM’nin Diyarbakır’da YGS’ye giren bedensel engelli 28 yaşındaki Latif Karakaş’ın sınavını gerekçe göstermeden geçersiz saydığı öne sürüldü. Latif Karakaş, sonuçlar açıklandığında sınavının geçersiz sayıldığını gördüğünü belirterek, “ÖSYM’yi aradım ancak sınavımın neden iptal edildiğini öğrenemedim. Ben de bir dilekçe ile sınavımın neden iptal edildiğini öğrenmek için ÖSYM’ye başvurdum” dedi.

Sınavda Türkçeden 31 soruyu yanıtladığını, 9 soruyu ise boş bıraktığını söyleyen Karakaş, sosyal bilgilerde ise, 38 soruyu yanıtlayıp 2’sini boş bıraktığını anlattı.

Bedensel engelli olduğu için cevap kağıdındaki boşlukların da görevliler tarafından doldurulduğunu belirten Karakaş, herhangi bir kopya ya da başka bir sorun olmadığı için sınav kağıdının görevliler tarafından teslim alındığını söyledi. Sonuçları beklerken şifre skandalının ortaya çıktığını hatırlatan Latif Karakaş, şöyle konuştu: “Şifre skandalı patlak verirken, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, her öğrenciye olduğu gibi bana da sınav sonuçları açıklanmadan mektup göndererek, LYS’ye  çalışmamı ve şifre iddialarına kulak asılmaması yönünde öğütlerde bulundu. Sınav sonuçları açıklanınca bir şok daha yaşadım ve sınavımın geçersiz sayıldığını gördüm. Buna bir anlam veremezken, şifre iddiaları nedeniyle cevap kağıtları İnternet’te yayınlanınca kağıdımda bir sorun olmadığını gördüm. ÖSYM’yi aradım ancak sınavımın neden iptal edildiğini öğrenemedim.”
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık önünde sürgün protestosu

SONRAKİ HABER

Mümkünse biz muhalif kalalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...