10 Haziran 2013 10:27

Trabzonspor'dan açıklama, taraftardan tepki

BORDO-Mavili kulüpten son günlerde yaşanan toplumsal olaylar ile ilgili açıklama mesajı yayınlandı.Trabzonspor yönetim kurulu, “Son günlerde yaşanan toplumsal olaylar, tarafımızdan sağduyuyla takip edilmektedir. Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak demokratik hukuk kuralları içerisinde, şiddet içermeyen hak arama mücadelelerine

Trabzonspor'dan açıklama, taraftardan tepki
Paylaş

BORDO-Mavili kulüpten son günlerde yaşanan toplumsal olaylar ile ilgili açıklama mesajı yayınlandı.
Trabzonspor yönetim kurulu, “Son günlerde yaşanan toplumsal olaylar, tarafımızdan sağduyuyla takip edilmektedir. Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak demokratik hukuk kuralları içerisinde, şiddet içermeyen hak arama mücadelelerine saygı duymaktayız. Bunun en güzel örneği kulübümüzün vermiş olduğu ve halen devam eden spor ahlakı ilkelerine uygun hak arama mücadelesidir. Bilinmelidir ki hak arama mücadelesi ancak, spor ahlak ve ilkelerine sahip gruplarla yapılabilecektir” denildi. Açıklamada Gezi Parkı’ndaki direnişe de değinen Trabzonspor yönetimi, “Ülkenin istikrar, birlik ve beraberliğini, barış ve kardeşliğini bozacak olumsuz olaylarda spor camiasının bulunmamasını ve sporun uzak tutulması için sorumluluk alınılması gerekliliğini” dile getirdi.
Açıklamanın devamında ise, “Trabzonspor Kulübü olarak tertemiz formamızın, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içerisinde gösterilmesinden rahatsızlık duymaktayız.
Camiamızın tüm bireylerinin bu hassasiyet ve sağduyu içerisinde hareket edeceklerine olan inancımız tamdır” ifadeleri kullanıldı.


TARAFTARDAN YÖNETİME TEPKİ

TRABZONSPOR yönetiminin yazılı açıklamasının altına birçok taraftar tepki gösterdi. Haber61.net’deki açıklamanın altına tepkisini sunan taraftarlardan biri, ‘Sana- ne... Forma benim formama bu ülkede bir haksızlık yapılıyorsa bu da benim ülkeme zarar veriyorsa giyer giderim.. Gezi sonuna kadar Trabzonspor formasıyla yanındayım.. He bir de AKP’yi savunanlara gülerim...’ derken başka bir taraftar da “Forma sizin değil taraftarındır taraftar formayı her yerde giyer” diyerek tepki gösterdi.
Bir taraftarın Karadeniz şivesi ile verdiği cevap ise dikkat çekiciydi: “Formasinu nerede giyilcegune mi karışur uşağum, daha dur da yeduklerun karadenize dokulmedi.“ (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya 2014 heyecanı sürüyor

SONRAKİ HABER

Yardımcıdan Başbakan’a tam destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa