10 Haziran 2013 09:10

Sarısülük'ü vuran polisin kimliği gizleniyor

Ankara direnişinin ilk günü olan 1 Haziran günü Kızılay’da başından yaralanan Ostim işçisi Ethem Sarısülük'ün ailesi ve avukatı Kazım Bayraktar, Sarısülük’e ateş eden polisin belli olduğunu ancak Emniyetin gizlediğini söyledi.DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin çağrısıyla bugün Mülkiyelile

Sarısülük'ü vuran polisin kimliği gizleniyor
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin çağrısıyla bugün Mülkiyeliler Birliği'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda 1 Hazirandan bugüne kadar olan bilanço açıklandı. Burada ortak açıklamayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez, Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarına tepki gösterdi. “Çapulcu, alçak, yüzde 50'yi sokağa dökerim” şeklinde sarf edilen söylemlerin kabul edilebilir olmadığını dile getiren Sönmez, hükümetin halkın sesine kulak vermesi ve kışkırtıcılıktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA’DA BİN GÖZALTI 19 AĞIR YARALI

Dengiz son 9 günün bilançosunu ise şöyle özetledi: Gözaltına alınanların sayısı 1000’e yaklaştı. Bin 155 kişi yaralandı, bunlardan 19’unun durumu ağır. Sönmez ayrıca, yaralılar içerisinde de 6 kişinin ağır kafa travması geçirdiğini, 3 kişinin görme yetisini kaybettiğini, 2 kişinin de hâlâ durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı. Sönmez, ağır yaralı kişilerden birinin de Ostim işçisi Ethem Sarısülük olduğunu hatırlattı.

Toplantıya katılan Sarısülük'ün ailesi ve avukatı da Sarısülük hakkında bilgi verdi. Ağabey Mustafa Sarısülük, kardeşinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve ne yazık ki doktorların birkaç gün daha direnebileceğini kendilerine ilettiğini aktardı. Organlarının artık tedavilere yanıt veremeyecek duruma geldiği bilgisini paylaşan ağabey Sarısülük, olası acı durumda aile olarak Ethem’in organlarının tamamını bağışlayacaklarını duyurdu.

'DOĞRUDAN ATEŞ EDİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ'

Yaşananların hukuki boyutuna ilişkin bilgi veren Kazım Bayraktar da, dün Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde keşif yapıldığını ve soruşturma başlatıldığını hatırlattı. Bayraktar, soruştuma sonucu savcılık tarafından Sarısülük'e doğrudan ateş edildiğinin tespit edildiğini açıkladığını duyurdu. Savcılık tarafından, emniyetten polisin kimliğinin ve olay görüntülerinin istendiği bilgisini paylaşan Bayraktar, emniyetin bu konuda sessizliğe büründüğünü söyledi. Polisin açıklanmamasını ve savcılığa sevkedilmemesini eleştiren Bayraktar polisin kimliğinin belli olduğunu söyledi.

'EMNİYETGİZLEME VE AKLAMA TAKTİĞİ UYGULUYOR'

Bayraktar, “Olayla ilgili üç tanığın ifadesi ve yapılan keşif ile Ethem'in polislerce vurulduğu kesinleşti. Yapılan  araştırma sonuca ulaşıyor. Bu araştırmalardan bir tanesi de o gün kaç polisin kaç mermi kullandığının kayıt altına alınmasıdır. Ekibinden ayrılarak ateş eden o polis suçunu amirlerinin gözü önünde işlemiştir. Kısmı, amiri bellidir. Orada kullanılan mermi sayısı ve zimmetli silahlar da bellidir. Ve hemen sonrasında tespit yapılmıştır" dedi. Bu sonuçlar üzerinden polisin kimliğinin belli olduğunu ancak emniyetin gizleme ve aklama taktiği uyguladığına dikkat çekti. Bayraktar, daha fazla vakit kaybedilmeden polisin teslim edilerek yargılanması gerektiğine dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)

SARISÜLÜK'ÜN VURULMA ANI

ÖNCEKİ HABER

Kadın katliamına karşı yürüdüler

SONRAKİ HABER

'Anayasa kapsamındaysa bilgi toplanabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...