10 Haziran 2013 08:54

Kadın katliamına karşı yürüdüler

Artan kadın intiharlarına karşı yürüyüş gerçekleştiren Siirtli kadınlar, kadın intiharlarının önlenmesi için bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını ve Kadın ve Eşitlik Bakanlığının kurulmasını istedi.Siirt Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Berfin Kadın Danışma Merkezi öncülüğünde

Kadın katliamına karşı yürüdüler
Paylaş

Siirt Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Berfin Kadın Danışma Merkezi öncülüğünde, kentte son 2 ayda artan kadın intiharlarına dikkat çekmek ve kamuoyunda bu konuda duyarlılık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi Berfin Kadın Danışma Merkezi çalışanları, BDP Kadın Meclisi, Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, İHD MYK Üyesi Zana Aksu, İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın ve BDP İl yöneticilerinin bulunduğu çok sayıda vatandaş İHD Siirt Şubesi önünde bir araya geldi.

Kadın kurumları adına açıklama yapan Berfin Kadın Danışma Merkezi Çalışanı Sosyolog Celile Ası, kentte her geçen gün ardı arkası kesilmeden artan kadın intiharı vakalarına dikkat çekerek, sistemin kadının varlık mücadelesini hiçleştirme, onu kutsal doğada kimliksizleştirme gayesi olduğunu söyledi.

KADINLAR NAMUSUNUZ OLMAYACAK

Medyanın tutumunu da eleştiren Ası, “Medya yaşanan kadın katliamlarını intihar deyip kapatıyor. Bunlar gerçekten intihar mı? Yoksa sorun erkin, kadın bedeninin yok edilme çabalarının ürünü mü?​” diye sordu. Ası, “Biz kadınlar 5 bin yıldır süren sömürünüzü artık kabul etmiyoruz. Artık kadınlar erkeklerin ne namusu ne kirli sevdası ne de her türlü asalaklıklarını gideren köleniz olacaktır” dedi.

‘BAKANLIK KURULSUN’

Ası, kadın intiharlarının durmasına yönelik taleplerini ise söyle sıraladı: “Yıllardır tekrarladığımız Kadın ve Eşitlik Bakanlığı kurulmalıdır. Bütün kamu kurumlarında, mahallelerde ve gerekirse tek tek evlerde toplumsal cinsiyet-aile içi şiddet, ensest ve tecavüzden korunma, bunları deşifre etme eğitimleri verilmelidir. Derhal ruh sağlığı sorunu yaşayan bireylerin kolayca ulaşabileceği üniteler açılmalı, işsizlik, yoksulluk, baskı, şiddet gibi intihar eğilimlerini arttırdığı tespit edilen toplumsal sorunlar çözülmelidir. Mahallelerde varlığını sürdüren madde bağımlıları, bu maddelerin satışını yapan, fuhuş çeteleri tespit edilip gereken yapılmalıdır” dedi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İlhan Emre ve Mehmet Ali Özpolat anıldı

SONRAKİ HABER

Sarısülük'ü vuran polisin kimliği gizleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...