10 Haziran 2013 07:56

Eskişehir’de ‘on binler’ sokağa indi

Taksim’de dün gerçekleştirilen mitinge bir destek de Eskişehir’den geldi. Eskişehirlilerin kamulaştırdıklarını ilan ettikleri ve çadır kurarak yaşamaya başladıkları ESPARK Alışveriş Merkezi (AVM) önünde başlayan yürüyüş, yıkılıp AVM yapılması planlanan Süleyman Çakır Lisesi önünde son buldu.

Eskişehir’de ‘on binler’ sokağa indi
Paylaş
Eylem Lodos

Eskişehir Direniş Meydanı adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, Atatürk Stadyumu, Süleyman Çakır Lisesi ve eski Kılıçoğlu Sineması binalarının korunması gerektiğini belirtti. “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz ve 1’i polis 3 ölü, 48’i ağır 4 bin 785 yaralı, görme yetisini kaybetmiş 10 yurttaşımıza acil şifa dileklerimizi iletmek istiyoruz” diyen Şanlı, toplumun demokratik ve insan hakkı eksenli taleplerinin barışçıl ve demokratik şekilde ortaya koymasına karşı, iktidarın şiddet, baskı ve yasakçı politikalarına devam ettiğini kaydetti. Bu nedenle Eskişehir Direniş Meydanı olarak taleplerinin hükümet tarafından bir an önce yerine getirilmesi için somut adımların atılmasını beklediklerini söyleyen Şanlı, daha sonra Eskişehir Direniş Meydanı’nın taleplerini okudu.


ESKİŞEHİR DİRENİŞ MEYDANI’NIN BAZI TALEPLERİ;

*Gezi Parkı başta olmak üzere Türkiye geneline yayılan yıkım politikalarının durdurulması, Eskişehir özelinde stadyum, Süleyman Çakır Lisesi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ve Kılıçoğlu Sineması’nın rant alanı haline getirilmesinin engellenmesini ve Eskişehir’de bir miting ve eylem alanının oluşturulması,
* Direnişte halkın en temel demokratik hak kullanımının engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan başta İstanbul, Ankara, Hatay ve Eskişehir Valileri ve emniyet müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınması,
* Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanması,
* Eskişehir’de polisin fiziksel ve psikolojik işkencesi sonucu yaralanan Caner Ertay ve faşist saldırı sonucu hâlâ yoğun bakımda olan Ali İsmail Korkmaz’ın failleri olan eli sopalı polislerin bulunması ve gerekli hukuksal işlemlerin uygulanması... (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Başbakanın ruh sağlığından endişeliyim’

SONRAKİ HABER

Miami seriyi eşitledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...