10 Haziran 2013 08:08

AKP’li vekile göre odalar siyaset yapmamalı

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 21. Olağan Genel Kurulu, seçim heyecanıyla devam etti. 6 listenin yarıştığı Genel Kurulda AKP’li Milletvekili Feramuz Üstün’ün meslek odalarının siyaset yapmaması yönündeki konuşması katılımcıların tepkisini çekti.MEB Şura Salonu’nda yapılan Genel Kur

AKP’li vekile göre odalar siyaset yapmamalı
Paylaş

MEB Şura Salonu’nda yapılan Genel Kurulda söz alan AKP Ankara Milletvekili Feramuz Üstün, Taksim’de başlayıp ülke geneline yayılan eylemlerin demokratik bir tepki olmadığını iddia etti.

“Eğer iktidarı beğenmiyorsanız onu değiştirmenin yolu sandıktan geçer” diyen Üstün, kendilerine hep zenci muamelesi yapıldığını ve iktidarda misafir olarak görüldüklerini belirtti. Üstün, meslek örgütlerinin siyaset yapmamaları ve kendi meseleleri ile uğraşmalarını istedi.

‘ODALARIN SİYASETİNDEN NEDEN ÜRKÜYORSUNUZ?​’

Genel Kurulda, mesleğin “marjinalleri”  ve “çapulcuları” adına söz aldığını belirterek konuşmasına başlayan oda üyesi Selfet Bektaş, “15 günlük hapislik üstüne mağduriyet inşa edenler, muktedir olunca meramını dile getirenlere ‘ananı da alda git’ diye başladılar ve haklı taleplerini ifade eden herkesime her türlü baskı ve zulmü reva gördüler” dedi.

Feramuz Üstün’ün sözlerini eleştiren Bektaş, “Meslek örgütlerinin siyaset yapmasından niye ürküyorsunuz? Siyaset tam da yaşamın bizzat kendisidir. Ona dair tutumdur” dedi. İktidar partisine yakın durarak mesleki sorunları çözme çabalarının boşa gittiğinin geçmişte çok defa görüldüğünü belirten Bektaş,  genel kurula davet edilen siyasi parti temsilcilerinden BDP temsilcilerinin anons edilmemesini de eleştirdi.

Üyelerin görüş ve eleştirilerinden sonra seçime katılan gruplar adına yapılan konuşmalar ile devam eden Genel Kurul’da 6 liste ve Demokrat Muhasebeciler Birliği tarafından her organa birer kişi olmak üzere gösterilen 3 bağımsız aday yarıştı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ateş edildi, polis çağrıldı, polis gelmedi!

SONRAKİ HABER

Resmi sayı: Erciş'te 250 bin ağaç kesilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...