09 Haziran 2013 10:54

Ombudsman'a gezi şikayeti

GEZİ Parkı eylemlerinde polisin uyguladığı şiddetten zarar görenler Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikâyet başvurusu yaptı. Kurum, olaylar nedeniyle ülke genelinde, e-başvuru yoluyla 12 kişinin polisten şikâyetçi olduğunu, şikâyetlerin 10’unun İstanbul, birinin Ankara ve birinin de Gaziantep’ten geldiğini belirtti.Prose

Ombudsman'a gezi şikayeti
Paylaş

GEZİ Parkı eylemlerinde polisin uyguladığı şiddetten zarar görenler Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikâyet başvurusu yaptı. Kurum, olaylar nedeniyle ülke genelinde, e-başvuru yoluyla 12 kişinin polisten şikâyetçi olduğunu, şikâyetlerin 10’unun İstanbul, birinin Ankara ve birinin de Gaziantep’ten geldiğini belirtti.
Prosedüre göre, şikâyetler ilk olarak ön incelemeye alınacak, daha sonra soruşturma safhasına geçilecek. Bu aşamada Emniyet Müdürlüğü’nden şikayetlerle ilgili bilgi istenecek. Gelen bilgiler değerlendirilecek ve Kamu Deneçiliği Kurulu’nda görüşülecek. Kurul değerlendirmesinde biber gazı kullanımı ve polis müdahalesi konusunda hukuksuzluk tespit edilirse, Emniyet Genel Müdürlüğü uyarılacak. Verilen karar Kurumun internet sitesinde yayınlanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin gazetesi Evrensel aracılığıyla çağrımızdır

SONRAKİ HABER

Collins ‘Onur yürüyüşü’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...