09 Haziran 2013 09:07

AKP'nin demokratlığı göz yaşartıcı

İSTANBUL ve Ankara’da miting yapma kararı çıkan AKP MKYK toplantısında, eylemlere ilişkin yapılan değerlendirmede “Küresel bağlantıları olan eylemler yapılıyor. Ana hedef Recep Tayyip Erdoğan’dır” değerlendirmesinin öne çıktı. Erdoğan başkanlığında yapılan toplantının ardından basın açıklaması yapan AKP Genel B

AKP'nin demokratlığı göz yaşartıcı
Paylaş

İSTANBUL ve Ankara’da miting yapma kararı çıkan AKP MKYK toplantısında, eylemlere ilişkin yapılan değerlendirmede “Küresel bağlantıları olan eylemler yapılıyor. Ana hedef Recep Tayyip Erdoğan’dır” değerlendirmesinin öne çıktı. Erdoğan başkanlığında yapılan toplantının ardından basın açıklaması yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in ‘hükümetin hak ve özgürlüklere ne kadar önem verdiği’ne dair sarfettiği sözler ise şaşırttı.

Çelik, erken seçim iddialarına ilişkin “Bu iddia hayal mahsulü” dedi. Seçimin zamanında, yani 2014 yılının mart ayında yapıalcağını söyleyen Çelik, “Daha sonra Ağustos ayında ülkemiz Cumhurbaşkanı’nı seçecektir, 2015 Haziran ayında da milletvekili seçimi yapılacaktır” dedi. Gezi Parkı olaylarının toplantıda masaya yatırıldığını ifade eden Çelik de Başbakan’ın son dönemlerde ağzından düşürmediği ‘faiz lobisi’ne değinerek, “Biz faiz lobisine teslim olmayacağız. İstemezükçü lobisine de teslim olmayacağız” dedi. Olayların çevre, yeşil duyarlılığından çıkarılarak farklı mecralara götürüldüğünü, demokratik kurallar çerçevesinde, şiddete başvurmadan tepkilerin dile getirilmesini saygıdeğer bulduklarını öne sürerek, “Masum bir taleple başlayan bir hareketi bir vandalizme dönüştürülenler millet vicdanında mahkum edilecektir. Sayın Başbakanın, ‘birkaç çapulcu’ diye nitelendirdiği insanlar bunlardır. Sayın Başbakan bu olaylara katılanların 3-5 kişi olmadığının farkındadır” dedi. Sürecin hükümetin kontrolü altında olduğunu da öne süren Çelik, “Tahripkarların ayıklanıp kenara itilmesiyle süreç normal seyrinde devam edecektir” dedi. Çelik’in haftalardır milyonlarca kişi polis şiddetine maruz kalmıyormuşçasına sarfettiği şu sözler de şaşkınlık yarattı; “Biz, 76 milyonun iktidarıyız. Biz halkımızın yüreğine dokunarak siyaset yapıyoruz. Halka dayalı olmayan, vatandaş memnuniyetine dayanmayan bir iktidar kalıcı olamaz. İnsanların hayat tarzı, hayatlarını düzenleme biçimi, şahsi tercihleri, inançları, dinleri, mezhepleri bizim için saygı değerdir. Çelik, Topçu Kışlası ile ilgili soruya ise “Orada Kanyon, Akmerkez gibi bir AVM yapılırsa, ben Hüseyin Çelik olarak gider oraya yatarım dedim. Bir kültürel eserden söz ediyoruz. Burayı bir şehir müzesi olarak tanzim edebiliriz. Alt katta şık kafeler olduğu zaman bunun ruhuna aykırı mı olur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bağış: Köpekler istedi diye atlar ölmez

SONRAKİ HABER

Hatay’da acılar ortaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...