09 Haziran 2013 07:45

Polisin yerini eli sopalılar mı alıyor?

Adana’da eylemler devam ediyor. Demokratik kitle örgütleri taleplerin kabul edilmesini isterken, gece saatlerinde Akkapı’dan gelen vatandaşlara bir grup taş ve sopalarla saldırdı. Bir kişinin ise satırla kalabalığa saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası, Gezi Parkı eylemlerine yönelik polis şiddeti ve g&ou

Polisin yerini eli sopalılar mı alıyor?
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası, Gezi Parkı eylemlerine yönelik polis şiddeti ve gözaltılarla ilgili Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. Kurumlar adına açıklamayı okuyan Ses Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, başka ülkelerin içişlerine karışarak “halkına zulmetme” diyenlerin bugün kendi işçisine, memuruna öğrencisine zulmettiğini dile getirdi. Adana’da evlerinden gözaltına alınan 13 kişinin serbest bırakılmasını isteyen Yüksel, demokratik hak ve taleplerini dile getiren hiç kimsenin gözaltına alınmaması, hakkında soruşturma açılmaması gerektiğini söyledi. Adana emek ve meslek örgütleri olarak 5 Ocak Stadyumu’nun ranta feda edilerek konut ve AVM ile betonlaştırılmak istemesinin karşısında olduklarını ifade eden Yüksel,  Adanalıların bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek yaşam alanlarına sahip çıkacaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi.

Öte yandan Akkapı Mahallesi’nde her akşam kitlesel olarak eylem yapan vatandaşlara ise taşlı, sopalı saldırı gerçekleşti. Aralarında CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün de yer aldığı 3 bin kişi, Saydam Caddesi’ne geldiği sırada önceden toplanan ve AKP’li olduğu ileri sürülen bazı kişiler kitleye taş attı. Polisin araya girerek olayları önlemeye çalışmasına rağmen bazı vatandaşlar yaralandı. Bir kişinin ise elinde satır olduğu iddia edildi. (Adana/ EVRENSEL)


Ankara dün akşam yeni ve şiddetli bir polis saldırısıyla karşılaştı. Uzun süre TOMA’lara ve gaz bombalarına direnen Ankaralıların direnişine televizyonlarda yer verilmemesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Kızılay Meydanı’nda toplananlar Kuğulupark’tan gelen vatandaşlarla birleşti. Birçok taraftar grubunun da aralarında bulunduğu binlerce Ankaralı, halay çekerek sloganlar attı. Polis saat 22.00 sıralarında meydanın boşaltılması yönünde uyarılarda bulundu. Binlerce kişi alanı boşaltmaya hazırlanırken polisin TOMA ve akreplerle saldırıya geçmesi tepki çekti. Vatandaşlar TOMA’ların önüne geçecek uzun süre direndi. Birçok kişi tazyikli suyun etkisiyle yere düşerken, atılan gaz bombalarından etkilenenler de oldu.  Bir grup Çarşı üyesi de TOMA’nın müdahale ettiği sırada aracın üzerine çıkmaya çalıştı. Polis TOMA’larla halkı Ziya Gökalp Caddesi ve Kuğulupark yönüne doğru dağıttı.

Ankara’daki polis saldırısı sosyal medyada büyük tepki gördü. Tepkiden saldırı bölgesine canlı yayın araçlarını göndermeyen medya kuruluşları da payını aldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İsviçre`den Gezi`ye destek

SONRAKİ HABER

Gazi'de saldırılara karşı 'Dayanışma Platformu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...