09 Haziran 2013 07:19

Hasta tutuklu Özer için kampanya başlatıldı

Örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla tutuklanan Sultan Özer, geçen sene 3. Yargı Paketi kapsamında serbest bırakıldı. Kalp ameliyatı geçiren Özer, serbest bırakıldıktan 7 ay sonra tekrar tutuklandı ve şu an sağlık durumu kötüye gidiyor.Özer, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde 2008 y

Hasta tutuklu Özer için kampanya başlatıldı
Paylaş

Özer, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde 2008 yılı Mart ayında ‘Örgüte yardım ve yataklık’ iddiasıyla eşi ve 3 çocuğu ile birlikte tutuklandı. Kalp yetmezliği olan Özer, cezaevindeyken 3 defa kalp krizi geçirmiş ve by-pass ameliyatı olmuştu. Diyabet, tansiyon, astım ve akciğerlerinde yüksek derecede enfeksiyonu bulunan Özer'in cezaevi koşullarında kaldığı her gün sağlığının daha da kötüye gittiği belirtildi. Astım rahatsızlığından dolayı kaldığı Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'nin aşırı nemli havası nedeniyle nefes almakta zorlanan Özer'in, aynı zamanda boynunda ve vücudunun sağ tarafında ciddi bir şekilde uyuşma olduğu bildirildi.

ÖZER İÇİN İMZA KAMPANYASI

Özer’in eşi Fevzi Özer de aynı suçlama ile Adana Kürkçüler F tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunurken, Özer'in oğlu Rıdvan Özer’e de 40 yıl ağır hapis cezası verildi. Özer'in çocukları annelerinin yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı annelerinin hayatından endişe duyduklarını belirterek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Öte yandan Özer'in sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı. Özer'in serbest bırakılması için imza vermek isteyenler için http://imza.la/sultan-ana-cezaevinde-olmesin adlı İnternet adresi kuruldu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Halkı dinlemiyor, hakaret ediyor, gerginliği artırıyor

SONRAKİ HABER

İsviçre`den Gezi`ye destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa