08 Haziran 2013 14:05

İçki yasağında ısrar

Isparta il sınırlarında açık alanlarda içki içilmesini yasaklayan bir genelge yayınlayan Vali Memduh Oğuz, düzenlemenin İdare Mahkemesince yürütmesinin durdurulmasının ardından mahkemenin bu kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Vali Oğuz, “Mahkeme bu konuyu, gerekçeleri çok iyi anlayamadı, karara itiraz edeceğiz&rd

İçki yasağında ısrar
Paylaş
Yusuf Yavuz

Isparta Valisi Memduh Oğuz imzasıyla 13 Mart 2013 tarihinde yayımlanan genelgeyle, “İl sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenen suçların aydınlatılması” amacıyla açık alanda alkol alınması yasaklandı.

Ancak tartışma yaratan genelgeyle ilgili Mehmet Yalçın adlı yurttaş tarafından açılan davayı gören Isparta İdare Mahkemesi, düzenlemenin, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik hükümler içerdiğine hükmederek işlemin yürütmesini durdurdu.
Mahkeme kararının ardından bir açıklama yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Anladığım kadarıyla yargı, bu konuyu, gerekçeleri çok iyi anlayamadı. Dolayısı ile bir üst yargı merciine, gerekçelerimizi daha iyi arz ederek, bu karara itiraz edeceğiz” dedi.

VATANDAŞIN RAHATI İÇİNMİŞ!

Mahkemenin iptal ettiği düzenlemeyi savunan Vali Oğuz, uygulamanın içki yasağı olmadığını öne sürerek, güvenlik güçlerinin denetiminin zor olduğu bölgeler ile yürüyüş ve piknik alanlarında vatandaşı rahat ettirecek bir düzenleme olduğunu iddia etti.
Isparta

ÖNCEKİ HABER

Sokağa çıkmak hem her şeydir hem hiçbir şey!

SONRAKİ HABER

Maktulün son söz 'filifu' oldu: ‘Katilcilik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa