08 Haziran 2013 12:28

Talepler karşılansın!

Taksim Dayanışması, basında ve sosyal medyada Gezi Parkı direnişinin sonlanacağına ilişkin çıkan haberlere yönelik açıklama yaptı.Taksim’deki TMMOB Makine Mühendisleri Odasında yapılan açıklamada konuşan Mimar Mücella Yapıcı, direnişin sonlanacağına ilişkin haberlerin doğru olmadığını, talepler karşılanana kadar direni

Talepler karşılansın!
Paylaş
Eda Yıldırım

Taksim’deki TMMOB Makine Mühendisleri Odasında yapılan açıklamada konuşan Mimar Mücella Yapıcı, direnişin sonlanacağına ilişkin haberlerin doğru olmadığını, talepler karşılanana kadar direnişe devam edeceklerini söyledi. Taksim Dayanışması olarak bütün sorumluluğu üstlenerek hükümete taleplerini ilettiklerini ancak hâlâ herhangi bir yanıt alamadıklarını kaydeden Yapıcı, somut hiçbir adım atılmadığını ve polis şiddetinin çeşitli illerde de devam ettiğine dikkat çekti.

Direnişin taleplerini tekrar sıralayan Yapıcı, “Gezi Parkı park olarak kalmalı. AKM’nin yıkılmasına ilişkin girişimler durdurulmalı.Taksim Gezi Parkı’ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, binlerce insanın yaralanmasına, iki yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumlular,  başta İstanbul, Ankara ve Hatay Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumlular görevden alınmalı. Biber gazının kullanımı yasaklanmalı. Gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı. Meydanlarda gösteri, eylem yasaklarına son verilmeli. Düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

Hükümetin muhatabının belli olduğunu ifade eden Yapıcı, taleplerin net olduğunu, bu noktada hükümeti toplumsal tepkileri dikkate akarak sorumlu davranmaya çağırdı. Başbakanın hâlâ direnişteki insanları çevreciler ve çevreci olmayanlar olarak ayırdığını söyleyen Yapıcı, savaşı değil barışı savunduklarını vurguladı. Bugün 16.00’da Gezi Parkı’nda  gerçekleşecek  mitinge katılım çağrısı da yapan Yapıcı, talepler karşılanana kadar direniş alanında olacaklarının bir kez daha altını çizdi.

‘TOPBAŞ MESLEĞİ BIRAKMALI’

Açıklamanın ardından bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın, “AVM değil kent  müzesi yapacağız” yönündeki açıklamalarını sorması üzerine, “Bir mimar olarak sevgili meslektaşıma mesleği bırakmaya çağırıyorum” dedi. Yine bir basın mensubunun   Başbakanın direnişçilere “Vandal”benzetmesi yaptığını hatırlatması üzerine Yapıcı, İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerini hatırlatarak, “Vandallık görmek istiyorsanız Tarlabaşı’ya bakın, Emek sinemasının kirişlerine bakın, köprünün yollarında görün” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çapulcu kadınlar sokakta

SONRAKİ HABER

'Erken seçim iddiaları mesnetsizdir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa