08 Haziran 2013 10:59

Ethem’le ilgili soruşturma başladı

POLİS kurşunuyla ağır şekilde yaralanan ve yaşam mücadelesi veren Ethem Sarısülük ile ilgili savcılık soruşturma başlattı. Açılan soruşturmanın ardından Ankara Cumhuriyet Savcısı ve bilirkişi heyeti olay yerinde incelemelerde bulundu. Heyet yaklaşık 4 saat incelemede bulunduktan sonra tanıkların ifadeleri ve elde edilen bilgiler doğrultusunda raporu

Ethem’le ilgili soruşturma başladı
Paylaş
Gökhan Uysal

POLİS kurşunuyla ağır şekilde yaralanan ve yaşam mücadelesi veren Ethem Sarısülük ile ilgili savcılık soruşturma başlattı. Açılan soruşturmanın ardından Ankara Cumhuriyet Savcısı ve bilirkişi heyeti olay yerinde incelemelerde bulundu. Heyet yaklaşık 4 saat incelemede bulunduktan sonra tanıkların ifadeleri ve elde edilen bilgiler doğrultusunda raporunu hazırladı. Sarısülük’ün Avukatı Kazım Bayraktar, olayı meçhul bırakmayacaklarını ifade ederken, Sarısülük’ün sağlık durumunun ise günden güne kötüye gittiğini söyledi.

Soruşturma çerçevesinde tanık ifadeleri, görüntü ve delilleri toplayan Cumhuriyet Savcısı, bilirkişi heyetiyle birlikte olay yerinde keşifte bulundu. Gazetemizin elde ettiği bilgiye göre de savcı olaya ilişkin görüntüleri elde ederek değerlendirmelerde bulunuyor. Keşfe olayın üç tanığı ve Sarısülük’ün Avukatı Kazım Bayraktar da katıldı. Yaklaşık 4 saat süren incelemelerin ardından savcı ve bilirkişi heyeti, olay yeri keşif tutanağını hazırladı.

Keşfin ardından gazetemize konuşan Avukat Kazım Bayraktar, Sarısülük’ün vuruluş şeklini ve hangi polis tarafından vurulduğunu tanıkların anlattığını belirtti. Bayraktar, keşif raporunu daha sonra alacaklarını ifade etti.

ZİMMET KAYITLARIYLA BULUNACAK

Bayraktar, Sarısülük’ü vuran polislerin savcılık tarafından araştırıldığını ve mermi çekirdeği incelenmesinin yapılmadığını söyledi. Bayraktar, “Zimmet kayıtlarının incelenmesiyle hangi polisin mermi harcadığı belli olacağı için Sarısülük’ü vuran polisin yakın zamanda tespit edileceğini düşünüyoruz” dedi. Delillerin toplanmaya devam edildiğini belirten Bayraktar, Sarısülük’ü vuran polisin kimliğinin tespit edilmesi için çalışacaklarını vurguladı. Bayraktar, olayı faili meçhul bırakmayacaklarını söyledi.

SARISÜLÜK’ÜN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR

Bayraktar, Sarısülük’ün beyninin ve kalbinin çalıştığını belirterek, buna rağmen her geçen gün sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi. Sağlık durumunun çok ağır olduğunu belirten Bayraktar, Sarısülük’ün yaralılar arasında durumu en kötü olan hasta olduğunu söyledi.


TANIK: POLİS SİLAHLA VURDU

OLAYIN tanıklarından İsmail Kızılçay, Sarısülük’ün Çevik Kuvvet polisi tarafından Güvenpark ve YKM arasında kalan yolda vurulduğuna tanık olduğunu söyledi. Kızılçay, “Alandan geçerken vurulan arkadaşa çevik kuvvet tarafından ateş edildiğini gördüm. Arkadaş yere düşünce 112’yi arattırdım. O sırada tesadüfen yoldan ambulans geçiyordu, durdurduk ve yaralı şahsı Numune Hastanesine götürdük. Sorumluların bulunması için elimden gelen her türlü şeyi yaparım. O katilin bulunması için koşturacağım” dedi. Kızılçay, polisin yüzünü kasket olduğu için göremediğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmene işkence turu!

SONRAKİ HABER

‘Beyaz adamın hırsı geriye bir çöl bırakacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa