09 Haziran 2013 03:44

Öğretmene işkence turu!

Taksim Gezi Parkı protestolarında yine İzmir yine işkence iddiası. Eğitim Sen Üyesi Öğretmen Mehmet Tanrıverdi sivil polisler tarafından kaçırılarak işkenceye maruz bırakıldığını ifade etti.Müşerref Mahmut Tınas İlköğretim Okulu Öğretmeni ve Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Üyesi Mehmet Tanrıverdi; 5 Haziran günü

Öğretmene işkence turu!
Paylaş
Metehan Ud

Müşerref Mahmut Tınas İlköğretim Okulu Öğretmeni ve Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Üyesi Mehmet Tanrıverdi; 5 Haziran günü Gündoğdu’da yapılan mitingden sonra arabasına giderken üzerinde silah ve apolet taşıyan 3 kişi tarafından gözaltına alınarak Bornova’ya yarım saat uzaklıkta bir yerde saatlerce işkence gördüğünü açıkladı. Yumruk, dirsek ve tabanca kabzasıyla darp edilen Tanrıverdi’nin vücudunun çeşitli yerlerinde 10 tane darba bağlı morluk oluştu. 35 KEH 20 plakalı araçla kaçırıldığını söyleyen Tanrıverdi, yaptığı araştırma sonucunda araç plakasının sahte olduğunu öğrenmiş. Tanrıverdi, sorumluların cezalandırılması için gerekli yasal süreci de başlatacağını kaydetti.

Olayı gazetemize anlatan Öğretmen Mehmet Tanrıverdi şunları söyledi: “Saat sekiz gibi Gündoğdu’dan çıkarak arabamın olduğu yere doğru yürüdüm. 20 metre kala birisi omzuma vurdu. ‘Bakar mısın?​’ dedi, döndüm 3 kişilerdi. ‘Kimsiniz’ diye sordum ‘polisiz’ dedi.  Tabancasını ve telsizini gösterdi ve ben de ‘Alnınıza yazmıyor polis olduğunuz’ dedim, öyle deyince küfür edip arabanın içine soktular. Arabanın içinde 15-17 yaşlarında bir çocuk daha vardı o ağlıyordu, o esnada o çocuğun GBT’sini sorguluyorlardı. Ben de o sırada 5 No’lu Şube Başkanımız Özcan Çetin’i aradım. ‘Özcan hocam, polis beni gözaltına alıyor’ dedim. Polis telefonla konuştuğumu görünce müdahale etti ama ben telefonu vermedim” dedi.

HER ZAMANKİ YERE

Tekrar aramaya çalışırken polislerin arabaya bindiğini ve aracın hareket ettiğini söyleyen Tanrıverdi, anlatımını şöyle sürdürdü: “Hareket eder etmez de vurmaya başladılar, yumruk dirsek ve tabanca kabzası ile. Başımı da bastırmaya çalışıyorlardı ancak bir ara kafamı kaldırabildiğimde Alsancak Stadı’nı gördüm. Stadı geçtik o sırada çocuğun GBT’sinin temiz olduğu haberi gelince attılar arabadan. Yolda polislerden birisi ‘Mersinliye mi götürelim yoksa Atatürk Mahallesi Karakoluna mı’ diye sordu. Öbürü de dedi ki ‘Yok yok her zamanki yere götürelim’ dedi.  Bu arada yine bana vurmaya devam ediyorlar soru soruyorlar cevaplıyorum. Cevabım bitmeden tekrardan vurmaya devam ettiler” dedi.

SİLAH DAYADILAR

Yarım saatlik yolculuk sonrasında ormanlık bir alanda indirildiğini kaydeden Tanrıverdi  şunları söyledi: “Arabadan inerken ‘Diz üstü çok’ dedi.  ‘Anlamadım’ dedim vurdu bir tane diz üstü çöktüm. Sonra silahını çıkardı kafama dayadı ağzımın içine soktu. Birkaç isim söylediler  “Tanıyor musun?​” diye sordular. Can güvenliğim olmadığı için, korkuyorum da, küfürler artınca dayamamdım, ‘Beni burada vurun. Beni buraya getirdiğinizi de kimse bilmiyor kimsenin haberi de olmaz’ dedim. Bir süre sonra beni arabaya tekrar bindirdiler ve beni Bornova’da bir yere attılar, atarken de tehdit ettiler. Takip ediyoruz seni 15 dakika kimseyi arama diye. Bornova köprüsünün oraya geldim taksiye bindim biner binmez de arkadaşları aradım. Dokuz Eylül Hastanesinde darp raporu aldım. Psikiyatrlar geldiler, konuştular benimle.”

Kendisini dövenlerin de eşkalini anlatan Tanrıverdi şu bilgileri verdi: “Beni dövenlerin ikisini kesin tanırım. Darp edenlerin biri keldi kiloluydu ve yapılıydı. Diğeri ise mavi gözlü zayıfça ve kısa boylu idi. Arabayı süren bunlara göre düzgün ve iyi giyimliydi” Konuyla ilgili KESK ve Eğitim Sen İzmir Şubeleri basın açıklaması yaparak sorumluların cezalandırılmasını istedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kapanış ‘Aşık Veysel’den

SONRAKİ HABER

Ethem’le ilgili soruşturma başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...