11 Mayıs 2011 11:02

Şırnaklılar iletişim hakları için yürüdü

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde son zamanlarda iletişim bağlantısını sağlayan Türk Telekom’a ait fiber optik bağlantıların kesilmesi yurttaşları çileden çıkardı. Yüzlerce kişi Hükümet Konağı’na yürüdü. Cumhuriyet Savcısı iletişim hatlarının kesilmesine ilişkin soruşturma başlattı.Be

Şırnaklılar iletişim hakları için yürüdü
Paylaş

Beytüşşebap’ta haftalardır sık sık kesilen iletişim hizmetleri nedeniyle yurttaşlar mağdur oluyor. Bağlantı kesildiğinde ilçe günlerce dünyayla bağlantı sağlayamazken hiçbir kamu kuruluşunda işlem yapılamıyor. Son olarak ilçeye bağlı Cevizağaç köyünde bir evde başlayan yangın telefon hatları kesik olduğu için itfaiyeye haber verilemedi ve ev kül oldu. Kesintilerin nedeni öğrenilemezken, hatların kesilmesine Türk Telekom’a ait fiber optik bağlantıların kesilmesinin neden olduğu bildirildi.

İlçe sakinlerini canından bezdiren kesintiyi protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Hükümet Konağı’na yürüdü. Kaymakamla görüşmek isteyen çoğunluğunu esnafların oluşturduğu gruba izin verilmeyince, 4 kişilik bir heyet hükümet konağına girerek sorunlarını anlattı. Dışarıda kalan yurttaşlar ise cep telefonlarını yola bırakarak, ATM kartlarını yaktı. Yurttaşlar daha sonra yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Cumhuriyet Savcısına dilekçe verdi. Cumhuriyet Savcısı tarafından iletişim hatlarının kesilmesine ilişkin yurttaşların talebi doğrultusunda soruşturma başlatıldığı bildirildi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Kağızman ve Pülümür’de çatışma

SONRAKİ HABER

Devletin unuttuğu mahalle...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...