07 Haziran 2013 07:25

MHP: Erdoğan eski hamam eski tas

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye döner dönmez yaptığı açıklamalara tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, “Maalesef Başbakan Erdoğan’ın tutumu eski hamam, eski tastır. Başbakan Erdoğan’ın bu iflah olmaz tavrı, Türkiye’yi daha fazla gergin ve kavga do

MHP: Erdoğan eski hamam eski tas
Paylaş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye döner dönmez yaptığı açıklamalara tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, “Maalesef Başbakan Erdoğan’ın tutumu eski hamam, eski tastır. Başbakan Erdoğan’ın bu iflah olmaz tavrı, Türkiye’yi daha fazla gergin ve kavga dolu günlerin beklediğinin, kutuplaşma tehdidinin büyüyerek süreceğinin habercisidir” dedi.

“Erdoğan, Türkiye’deki siyasi tansiyonu düşürme, sis ve şüphe bulutlarını dağıtma gayreti güden tek cümle kurmadığı gibi, aksine kamplaşmayı, cepheleşmeyi körükleyecek bir meydan okuma sergilemiştir. Nush ile uslanmayanı halk tekdir edecek, geldiği yere yollayacaktır” diyen Yalçın, Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesi ve yerine AVM yapılması kararına karşı vatandaşların yaptığı eylemin AKP’nin ‘Dediğim dedik ve halkı hiçe sayan’ tavrına dur deme kararının bir tezahürü olarak başladığını söyledi. “Apolitik ve ayyaşlar kitlesinden ibaret zannedilen insanlarımızın, memleketin durumuna ve AKP’nin dayatmalarına bigane kalmayacağı anlaşılmıştır” diyen Yalçın hem gösterilere katılanları provokatörlükle suçladı hem de polisin uyguladığı şiddeti “AKP iktidarının diktacı anlayışının ürünü” olarak niteledi. MHP’nin gerginliği ve çatışma ortamını körüklememek için sorumlu davrandığını ve sokağa çıkmadığını söyleyen Yalçın, “Maalesef Başbakan Erdoğan’ın şişkin egosu ve alçak gönüllülükten mahrum oluşu, geri adım atmasına izin vermemiştir. Son günlerde sıkça kullandığı ‘azgın, vandal’ gibi ifade ve deyimler, Başbakanın farklı seslere kulaklarını tıkadığının, kendisi gibi düşünmeyenlere dikleşmekten ve onlarla inatlaşmaktan vazgeçmediğinin delilidir. Artık bu iktidar siyasi ömrünü tamamlamış, miadını doldurmuştur. Ancak iktidarı göndermenin yolu, sokaklarda değil, meydanlarda ve sandıkta aranmalıdır. Dolayısıyla demokratik tepki eylemleri, meydanlarda ve meşru zeminlerde yapılmalı, pusuda bekleyen küresel güçlere ve bölücü mihraklara fırsat verilmemelidir” şeklinde konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sendikalı oldukları için işten atıldılar

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Başbakan şapkasını önüne alıp düşünsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa