11 Mayıs 2011 10:43

Milliyetçi vekilin dokunulmazlığı kalktı

AVRUPA Parlamentosu, Fransa’da yabancılara hakaret ettiği için yargılanması istenen sağcı Parlamenter Bruno Gollnisch’in dokunulmazlığını kaldırdı. Parlamentonun bu kararının ardından Gollnisch, hakkında “Irkçı nefreti körüklemek’’ suçlamasıyla dava açıldı. Böylelikle milliyetçi milletvekili Fran

Milliyetçi vekilin dokunulmazlığı kalktı
Paylaş

AVRUPA Parlamentosu, Fransa’da yabancılara hakaret ettiği için yargılanması istenen sağcı Parlamenter Bruno Gollnisch’in dokunulmazlığını kaldırdı. Parlamentonun bu kararının ardından Gollnisch, hakkında “Irkçı nefreti körüklemek’’ suçlamasıyla dava açıldı. Böylelikle milliyetçi milletvekili Fransız Mahkemesinde yargılanabilecek. Yabancı düşmanı, Ulusal Cephe üyesi olan Gollnisch’in, “Müslümanlar yurdumuzu işgal etti.” açıklaması, ırkçılıkla ve milliyetçilikle mücadele derneklerinin tepkisine yol açmış ve parlamenter aleyhinde dava açılması talep edilmişti.

Avrupa’daki ırkçı partiler pazar günü İtalya’da toplandı. İtalyan Lega Nord partisinin ev sahipliğini yaptığı toplantıda Avrupa Parlamentosunda oluşturulması düşünülen ‘Özgürlükçü-Vatansever Avrupa Grubu’ ile ilgili görüşmeler yapılıyor.

Görüşmeler sonrası çıkan kararlarda Avrupa’ya mağrip ülkelerinden yaşanan mülteci akımının önlenmesi hedefliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran’ın nükleer santrali çalışmaya başladı

SONRAKİ HABER

Türkiye halkları seçeneksiz değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...