06 Haziran 2013 11:05

Başbakanın üslubu eylemleri yurda yaydı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerinin ülke geneline yayılmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert üslubu olduğunu belirtti.İki günlük açılış ve çeşitli toplantılara katılmak üzere İzmir’de bulanan Kemal Kılıçdaroğlu, Havaalanı Taksi Durağı’ndaki taksicilerin meyve su

Başbakanın üslubu eylemleri yurda yaydı
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerinin ülke geneline yayılmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert üslubu olduğunu belirtti.

İki günlük açılış ve çeşitli toplantılara katılmak üzere İzmir’de bulanan Kemal Kılıçdaroğlu, Havaalanı Taksi Durağı’ndaki taksicilerin meyve suyu ikramını geri çevirmedi.

Burada gazetecilerin gündemli ilgili sorularını da cevapladı. Eylemlerin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Gezi parkı olaylarının tüm yurt sathına yayılmasının temelinde, Sayın Başbakanın kullandığı sert üslup vardır” dedi.

GÖSTERİ SUÇ DEĞİL

Anayasada gösteri özgürlüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, “Üstelik hiç kimseden izin almadan gösteri yapabilir diyor. Siz yurttaşın anayasal hakkına bile engel oluyorsunuz, sonra bu görüntüleri sosyal medya aracılığıyla da paylaşanları darbeci olarak gözaltına alıyorsunuz, evlerini basıyorsunuz. İzmir Emniyet Müdürü, iyi bir sınav vermemiştir. Eli sopalı, sivil giyimli polis memuru olmaz. Bunlar devleti temsil edemezler. Devleti temsil eden, devletin baskıcı yönü değildir. 21. yüzyılda devleti temsil edenlerin güler yüzüne, hoşgörüye ihtiyaç vardır. Onların hoşgörüsü olduğu zaman devletle yurttaş arasındaki bağ, daha sağlıklı bir zemin üzerine oturmuş olur. O açıdan İzmir’deki barışçıl eylemleri, Gezi Parkı’na verilen destekleri bütün Türkiye destekliyor. Bunlara hepimizin saygı göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Gençlerin yeni bir hareket başlattığını belirten Kılıçdaroğlu, “Onlar barış, özgürlük, demokrasi istiyor. Kendi yaşam biçimlerine müdahale istemiyorlar. İnançlarının ve görüşlerinin, kavgaya neden olan inanç ve görüş olarak algılanmasını istemiyorlar. İnançlarına, düşüncelerine, görüşlerine saygı istiyorlar. Onlar kendi kentlerine sahip çıkıyor. Kentte yaşayanların kendi kentlerine sahip çıkması kadar doğal bir şey olamaz, bunun savunulması gerekiyor” dedi.

KESİLEN YEVMİYE SORULDU

İzmir’de sendikaların kararı ile iş bırakma eylemine katılan belediye otobüsü şoförlerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üç yevmiye kesme kararı almasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Daha Aziz Bey’le bu konuyu görüşmedim. Görüşeceğim kendisiyle. Az önce ifade ettim, demokrasiyi kabul edeceğiz. Özgürlüğü kabul edeceğiz. Sendikaların eylemi olur. Dünyanın her tarafında eylemi olur. Eylemlerin cezalandırılması doğru bir davranış değildir” şeklinde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, taksi şoförleriyle fotoğraf çektirdikten sonra havalimanından ayrıldı.

DERSİ BAŞBAKAN AÇIKLAYACAK

Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı tartışmalarının referandumla çözümlenebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hükümet doğru mesajı aldı mı?​” şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: “Sayın Başbakan, bugün inince herhalde gazeteci arkadaşlarımız soracaktır. İlk tepkisi Sayın Erdoğan’ın, ‘Cumhurbaşkanı nasıl bir ders aldı, bilmiyoruz.’ diyor. Gazeteciler sorduğu zaman bu eylemlerden nasıl bir ders çıkardığını kendisi anlatacaktır, biz de dinleyeceğiz.” (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenlerden hükümete tepki

SONRAKİ HABER

‘Benim çocuğum’ vizyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...