06 Haziran 2013 11:03

Bağış muhalefeti suçladı

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı direnişinin sürmesini muhalefetin olmamasına bağladı.Bağış, Ortaköy’deki AB çalışma ofisinde, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir araya geldi. Basına kapalı geçen toplantı öncesi açıklama öncesi Bağış, basın mensuplarının sorularını ceva

Bağış muhalefeti suçladı
Paylaş

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı direnişinin sürmesini muhalefetin olmamasına bağladı.
Bağış, Ortaköy’deki AB çalışma ofisinde, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir araya geldi. Basına kapalı geçen toplantı öncesi açıklama öncesi Bağış, basın mensuplarının sorularını cevapladı. “Türkiye’nin imajıyla ilgili birilerinin yaratmak istedikleri o kaos ortamını güçlendirecek bir ortam olduğunu hepimiz gördük” diyen Bağış, Hükümetin imajı düzeltmek için gerekli adımları da attığı savundu. Bu adımlar arasında ‘teröre’ son verdiklerini savunan Bağış, IMF ile olan borçların da kapatıldığını belirtti.
Eylemcilerin bir parti kurmasının iyi olacağını belirten Bağış, “Şu olaylar Türkiye’de adam gibi muhalefetin olmadığını ortaya koymuştur. Adam gibi muhalefet olsaydı gerginlikleri bu noktaya gelmezdi. Vatandaşımız kendi muhalif duygularını yansıtacak bir parti göremediği için belki de bu noktaya gelmiştir. Bu eylemci kardeşlerimizin de bir parti kurmalarının Türkiye’nin demokrasisini güçlendireceğine ve bizi de daha iyi hizmet vermeye kamçılayacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları örgütlerinden açık mektup

SONRAKİ HABER

Akademisyenlerden hükümete tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...