06 Haziran 2013 07:29

Hastane ve fabrikada zehirlenme

Kayseri’de iki ayrı zehirlenme olayı meydana geldi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki hastanelerde çalışan yaklaşık 50 kişi yedikleri yemekten zehirlendi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir gıda üretimi yapan firmada çalışan 90 kişinin de ilk belirlemeye göre amonyaktan zehirlendiği öğrenildi.Kayseri Kam

Hastane ve fabrikada zehirlenme
Paylaş

Kayseri’de iki ayrı zehirlenme olayı meydana geldi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki hastanelerde çalışan yaklaşık 50 kişi yedikleri yemekten zehirlendi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir gıda üretimi yapan firmada çalışan 90 kişinin de ilk belirlemeye göre amonyaktan zehirlendiği öğrenildi.

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelerde dün öğle yemeğinde 5 bin kişi çorba, köfte ve karpuz yedi. Yemekten yiyen 50 kişinin, karında şişkinlik ve halsizlik şikayetiyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurduğu öğrenildi. Dün öğleden sonra hastanede gözetim altında tutulan hastalar taburcu edildi. İkinci günde ise aynı şikayetleri devam edenler tekrar hastaneye gelerek serum takıldı. Hastane çalışanlarından birisi de ikinci gün devam eden rahatsızlığı nedeniyle acil serviste serum taktırdı.

Gazetecilere açıklama yapan hastane çalışanı, dün öğle yemeğinde çorba, köfte ve karpuz olduğunu belirtti. Kendisinin sadece çorba ve karpuz yediğini, daha sonra karında şişkinlik ile halsizlik hissetmesi üzerine acil servise gittiğini belirtti. Hastane çalışanı, ikinci gün devam eden rahatsızlığı nedeniyle tekrar geldiğini, ama düne göre daha iyi olduğunu ifade etti.

Öte yandan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde gıda üretimi yapan bir firmada çalışanlar rahatsızlanması üzerine fabrikaya çok sayıda ambulans çağrıldı. Yaklaşık 90 çalışanın kendisini iyi hissetmediğini belirtmesi üzerine ambulanslar kişileri Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile şehirdeki diğer kamu ve özel hastanelere taşıdı. Ayakta tedavi edilen işçilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan 25 kişinin ilk belirlemeye göre amonyaktan zehirlendikleri, ama yapılacak tetkikler sonucunda zehirlenme nedeninin tespit edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. (KAYSERİ)

ÖNCEKİ HABER

Taksim İsveç Parlamentosu’nda

SONRAKİ HABER

Saldırıların bilançosu: 2 ölü, 4 bin 355 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa