11 Mayıs 2011 13:07

Savcılık da tatmin oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Savcı Sakınan, soruşturma sonucunda ''kovuşturmaya yer olmadığına'' karar verdi. Kararda, ''Başsavcılığımızca soruşturmaya konu suçlar nedeniyle takibi gerektirir herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, olay nedeniyle kam

Paylaş

Ankara 7. İdare Mahkemesi’de açılan dava da sürüyor. Mahkeme, savcılıktan bilirkişi raporunu göndermesini istedi. Yürütmeyi durdurma talebi, istenen belgeler mahkemeye ulaştıktan sonra karar verilecek. ÖSYM, mahkemeye gönderdiği savunmada şifre iddialarını yalanladı. ÖSYM, sınavın iptalini gerektirecek bir olumsuzluk tespit edilmediği bilgisine de yer verdi. (HABER MERKEZİ)


BAŞSAVCILIK, ÖSYM BAŞKANI DEMİR İÇİN YÖK'TEN SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YGS’de şifre iddialarına ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında; ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında YÖK’ten soruşturma izni istedi.

Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda, ÖSYM Başkanı, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında ‘görevi ihmal’ ve ‘görevin kötüye kullanılması’ iddiaları ile ilgili evrakın; 6114 sayılı yasa gereğince YÖK
Başkanlığı'na soruşturma izni için gönderildiği belirtildi.

ÖSYM Başkanı hakkında soruşturma iznini YÖK Genel Kurulu veriyor. Öte yandan, YÖK Genel Kurulu’nun yarın toplanacağı, ancak resmi gündeminde bu konunun bulunmadığı bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da genel grev

SONRAKİ HABER

Aydınlardan tam destek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...