05 Haziran 2013 11:28

Gezi Parkı kendi medyasını kuruyor

Yandaş medyanın sansürüne karşı direnişçiler haberleri blog üzerinden yayıyor. Bir grup aktivist, son günlerde Gezi Parkı çevresinde başlayan ve ülkenin pek çok şehrine yayılan direniş ve protestolara dair güncellenmiş ve doğrulanmış bilgiyi sağlamak için Türkçe ve İngilizce yayın yapan IstanbuldaNeOluyor.co

Gezi Parkı kendi medyasını kuruyor
Paylaş

Yandaş medyanın sansürüne karşı direnişçiler haberleri blog üzerinden yayıyor. Bir grup aktivist, son günlerde Gezi Parkı çevresinde başlayan ve ülkenin pek çok şehrine yayılan direniş ve protestolara dair güncellenmiş ve doğrulanmış bilgiyi sağlamak için Türkçe ve İngilizce yayın yapan IstanbuldaNeOluyor.com isimli platformu kurdu. Blog formatındaki İnternet sitesinin yanı sıra Twitter, Facebook ve Youtube üzerinden de bilgi paylaşan platformun kurucuları, kuruluş amaçlarını şu şekilde özetledi:
“Ana akım Türkiye medyası İstanbul’un sokaklarında tanık olduğumuz kitle hareketini görmezden gelirken veya gerçekleri çarpıtırken, sosyal medya bilgi paylaşımı için anahtar rolü üstlenmiştir. Ancak sosyal medya provoke eden ya da yanlış yönlendiren mesaj içerikleriyle dezenformasyon alanı olarak da işlev görmektedir. Bu platform, yurttaş gazetecilerden gelen doğrulanmış bilgiyi paylaşmak amacıyla aktivistler tarafından gönüllü olarak kurulmuştur.”
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CNN Türk’e penguenli protesto

SONRAKİ HABER

Türkiye'yle dayanışma eylemleri giderek büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...