05 Haziran 2013 09:07

Direne direne taşeronu kovdular

Dersim’de Aksa Şirketine bağlı Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi (FEDAŞ)  İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerinin, işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması ve taşeronun kaldırılması için yaptıkları direniş başarıyla sonuçlandı.Geçtiğimiz cuma günü 27 taşeron iş&cc

Direne direne taşeronu kovdular
Paylaş

Geçtiğimiz cuma günü 27 taşeron işçinin işine son verilmesi üzerine başlayan direniş dördüncü gününde işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle tamamlandı. Direniş boyunca işçilerin tamamı iş durdurarak Aksa binası önünde eylemler yaptılar. Şehir merkezinde de yürüyüş düzenleyen işçiler taleplerini Dersim halkına da duyurdular. Eylemleri süresince halkın ve ildeki örgütlerin desteğini alan işçileri çok sayıda örgüt ziyaret ederek desteklerini ilettiler.

GÖRÜŞME YAPILDI

Grev süresince şirket yetkilileri ile işçilerin temsilcileri, Enerji Sen Genel Başkanı Ali Duman ve Dersim'deki sendika, siyasi parti ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerde şirket yetkilileri önce çıkarılan işçilerin geri alınamayacağını dile getirdi. Ancak işçilerin kararlı tutumu ve görüşmelere katılan örgütlerin işçilere açık desteği ardından şirket yetkilileri geri adım atmak durumunda kaldı. İlk olarak herkesin işe alınacağını ama taşeron çalışmanın devam edeceğini kabul edebileceklerini belirten yetkililer işçilerin taşerona karşı tutumlarını açık bir biçimde ifade edip greve devam etmeleri üzerine yeniden görüşme talebinde bulundu. Yapılan son görüşmelerin ardından patronlar işçilerin tamamının Aksa bünyesinde çalışmasını kabul etti. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'in her yerinde eylem vardı

SONRAKİ HABER

Gezi direnişi grevle birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa