11 Mayıs 2011 07:03

Grup Yorum'un 2 üyesi serbest bırakıldı

İstanbul Okmeydanı'nda yapılan baskınlarda gözaltına alınan 46 kişi arasında yer alan 3 Grup Yorum üyesinden 2'si savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.Şişli Okmeydanı'nda bulunan Haklar ve Özgürlükler Derneği, Gençlik Federasyonu ve Grup Yorum çalışmalarının sürdürüldüğü İdil Kült&uum

Grup Yorum'un 2 üyesi serbest bırakıldı
Paylaş

Şişli Okmeydanı'nda bulunan Haklar ve Özgürlükler Derneği, Gençlik Federasyonu ve Grup Yorum çalışmalarının sürdürüldüğü İdil Kültür Merkezine dün gece saatlerinde polisler tarafından düzenlenen baskınlar sonucunda aralarında 3 Grup Yorum üyesinin de bulunduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı.

Baskınlara yönelik gösterilen tepkiler, götürüldükleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde de devam etti. Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlatan Grup Yorum, marşlar söyledi.. Gözaltıların emniyetteki sorguları devam ederken, Grup Yorum üyelerinden Ali Aracı ile Caner Bozkurt savcılık talimatı ile gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Aracı ile Bozkurt'un ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını aktaran Avukat Taylan Tanay, diğer grup üyesi Ali Papur'un ise yarın serbest bırakılacağını söyledi. Gözaltında bulunan diğerlerinin ise emniyetteki sorguları devam ediyor.

DESTEK EYLEMİNE POLİS SALDIRISI

Gözaltına alınan Grup Yorum'un üyelerinden Ali Aracı, Caner Bozkurt ve Ayfer Rüzgar’ın serbest bırakılmasını isteyen yaklaşık 20 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı. Bunun üzerine gitar çalıp türkü söyleyen eylemcilerin etrafını çeviren polis kitleye saldırdı.

Avukat Muşur Deliduman yaptığı açıklamada, operasyonda gözaltına alınanların kötü muameleye maruz kaldığını belirtti. Deliduman, Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan iki çocuğun bir an önce işlemlerinin tamamlanarak çocuk mahkemesine sevk edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Grup Yorum’un bağlamacısı İnan Altın operasyonun Grup Yorum’un muhalif tavrı nedeniyle yapıldığını düşündüğünü belirterek “Ele geçti denilen şeyler yasal dergi ve kasetlerdir. 2 gün sonra ODTÜ kapanış ve daha sonra Ege Üniversitesi kapanış konserlerimiz vardı. Bu konserleri engellemek amacıyla da operasyon yapılmıştır” diye konuştu.
Grup Yorum’un bateristi Cihan Keşkek İdil Kültür Merkezi’nin grubun müzik çalışmalarını yaptığı, tamamen yasal bir yer olduğunu vurgulayarak “Gece yarısı operasyon yapmanın amacı burayı yasa dışı bir yer olarak gösterme çabasıdır. Bu olayı konserlerimizde teşhir edeceğiz” dedi.


KESK: GÖZALTILAR DARBE DÖNEMLERİNİ ARATMIYOR  

KESK Yönetim Kurulu, son günlerde artan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada seçimlere kilitlenen gündemde her gün neredeyse yüzlerce insanın gözaltına alınarak özel yetkili mahkemelerde jet hızıyla tutuklandığı vurgulanarak, "Gözaltına alınanların nerdeyse tümünün sol, sosyalist, emekten yana ve Kürt muhalif çevreden olması ortada bir sindirme operasyonu olduğunu göstermektedir" denildi. İstanbul'da aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 39 kişinin gözaltına alınmasının hatırlatıldığı açıklamada, "Yoksulluğa, işsizliğe, kentsel dönüşüme karşı, demokrasi ve parasız eğitim eksenli etkinlikler düzenledikleri bir süreçte gözaltına alınmaları saldırının bu taleplere dönük olduğunu göstermektedir. Nitekim aynı içerikteki tüm eylem ve etkinlikler Hükümetin çeşitli baskı yöntemleriyle engellenmeye çalışılmaktadır" tespitine yer verildi.

Açıklamada ayrıca gözaltıların serbest bırakılması ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Burhan Kuzu'ya öğrenci protestosu

SONRAKİ HABER

Emekli-Sen üyeleri: Darbeci başkan istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...