22 Şubat 2011 14:14

Utanç yazısı hâlâ duruyor

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinden bir yıl önce İnternet’te Dink ve Yazar Orhan Pamuk’u hedef gösteren sitedeki yazının halen durduğu ortaya çıktı. Birçok siteyi kapatan ve vatandaşların zararlı buldukları siteleri ihbar etmeleri için ihbar hattı kuran TİB’in (Telekomünik

Utanç yazısı hâlâ duruyor
Paylaş

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinden bir yıl önce İnternet’te Dink ve Yazar Orhan Pamuk’u hedef gösteren sitedeki yazının halen durduğu ortaya çıktı. Birçok siteyi kapatan ve vatandaşların zararlı buldukları siteleri ihbar etmeleri için ihbar hattı kuran TİB’in (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı), Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra haberlere de konu olan siteye ilişkin hiçbir işlem yapmaması dikkat çekti.
“Doğu Türkistan” ismini taşıyan (www.doguturkistan.net) sitede “Çömez İtler” başlığıyla yer alan, “16 Ocak 2006”da siteye girdiği belirtilen ve “isbara_alp” rumuzunu taşıyan kişiye ait olduğu belirtilen yazıyı siteye gönderenin rumuzu ise “recep_akkus” olarak geçiyor.

“KATLİ ACİLEN VACİP”

Dink’le birlikte Orhan Pamuk’un da öldürülmesi gerektiğini savunan yazı şöyle: “Birinin adı Orhan Pamuk, diğerinin adı Hırlayan Köpek; Hrant Dink. Şımaran düşmana, meydanı boş bulan içerdeki köpeklerine ders için, onların kanunlarına inanmadığımızı, güvenmediğimizi göstermek için, artık dilekçeler, açılan karşı davalar bir anlam ifade etmediği için, Türk’ün vatanında kafir mahkemeleri kurulduğu için, bu siyonist mahkemelere tokat için, iki köpeğin katli -acilen- vaciptir.
Apo itini gebertebildik mi ki, çömez itlere birşey yapabilelim... değil mi ya? Ne yazık... Kendi vatanımızda öylesine yaşıyoruz. Suya sabuna karışmadan. İdareyi alçaklara terk etmişiz, mankurtlaşmışız iyice...”

TETİKÇİLER OKUMUŞTU

Dink cinayetinin tetikçisi olarak yargılanan O.S. ile diğer zanlılar da cinayetin hazırlık sürecinde İnternet’teki sitelerde Dink’in Türklüğe hakaret ettiğini okuduklarını ve resimlerini de İnternet’ten indirdiklerini söylemişlerdi. Cinayetten sonra da bazı sitelerde Dink’i hedef alan ve öldürülmesi gerektiğine ilişkin yazılar olduğuna yönelik haberler yayımlanmıştı. Buna rağmen, TİB, Dink cinayetinden sonra bu sitelerde yapılan yayınları ihbar kabul ederek sitenin kapatılmasını sağlayabilecekken bu yola gitmedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Artvinliler doğalarına sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Fazıl Say’dan trompet konçertosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...