04 Haziran 2013 05:18

Bursa’nın her yerinde 'hükümet istifa' sesleri

Taksim Gezi parkı direnişiyle başlayan ve sonrasında hükümetin istifa etmesi çağrısına dönüşen protestolar Bursa’da da hızını kesmeden sürüyor. 3 Haziran günü Bursa’nın merkezinin yanı sıra ilçeleri de çeşitli eylemlere sahne oldu.Mudanya ilçesinde 3 bine yakın vatandaş saat 21.00’da M&uu

Bursa’nın her yerinde 'hükümet istifa' sesleri
Paylaş
Önen Ersin

Mudanya ilçesinde 3 bine yakın vatandaş saat 21.00’da Mütareke Meydanı'nda toplanarak; İskele Meydanı'na doğru yürüdü. “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atan kitle, burada yapılan açıklamanın ardından sonraki gün tekrar buluşmak üzere alandan ayrıldı.

Gemlik ilçesinde de yüzlerce kişi, Sosyal Yaşam parkı önünde oturma eylemi gerçekleştirerek; tüm Türkiye’de süren direnişe destek verdi.

Kestel’de de eylem yapan 3 bine yakın vatandaş, saat 21.00’da Musa Coşkun İlköğretim önünde toplanarak; Kale mahallesi içerisinde yürüyüş yaparak halkı direnişe destek vermeye çağırdı. Balkonlardan ve camlardan eylemcileri gören vatandaşlar, evlerinden çıkarak yürüyüşe katıldı. AKP karşıtı sloganların atıldığı yürüyüşte en çok “Hükümet istifa” sesleri öne çıktı.  Yürüyüş Kestel Meydanı'nda yapılan açıklamayla son buldu.

Bursa şehir merkezinde ise Heykel’de ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda gerçekleştirilen eylemlere on binlerce Bursalı katıldı. Heykel’de toplanan yaklaşık on bin kişilik kitleye, FSM bulvarından yürüyüş gerçekleştiren binlerce kişinin katılımıyla; Heykel’de 30 bine yakın Bursalı “Hükümet istifa” talebini dile getirdi. Eylemler herhangi bir polis müdahalesi gerçekleşmeden sona erdi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8.gün: Türkiye ayakta; Dakika dakika gelişmeler

SONRAKİ HABER

'Tabiatı talan' yasasını görüşmeye çekindiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...