03 Haziran 2013 11:34

SİYAD: Çok sevdiğimiz bir filmin içindeyiz

SİNEMA Yazarları Derneği (SİYAD) Taksim Gezi Parkı için günlerdir süren direnişe destek veren bir açıklama yaptı. “Çok sevdiğimiz bir filmin içindeyiz” başlığını taşıyan açıklamada, Emek Sineması mücadelesiyle başlayan, Gezi Parkı direnişiyle tüm Türkiye’de ve tüm dünyada yankılanan bir

SİYAD: Çok sevdiğimiz bir filmin içindeyiz
Paylaş

SİNEMA Yazarları Derneği (SİYAD) Taksim Gezi Parkı için günlerdir süren direnişe destek veren bir açıklama yaptı. “Çok sevdiğimiz bir filmin içindeyiz” başlığını taşıyan açıklamada, Emek Sineması mücadelesiyle başlayan, Gezi Parkı direnişiyle tüm Türkiye’de ve tüm dünyada yankılanan bir toplumsal harekete dönüşen sürecin içinde yer aldıklarını belirten SİYAD üyeleri süreci, sonuna kadar desteklediklerini ifade ettiler.
SİYAD açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yönetmeninden oyuncusuna, set emekçisinden senaryo yazarına tüm sinema ve sanat dünyamızla aynı duyarlığı, aynı tavrı, aynı kararlılığı paylaşıyoruz. Sinemasına, tiyatrosuna, kültürüne, tarihine, parkına, doğasına, kentine, ülkesine, yaşam biçimine ve geleceğine sahip çıkan her kesimden milyonlarca insanla aynı tepkiyi, aynı duyguyu taşıyor; gelişmeleri aktarmayan, çarpıtan, sansürleyen büyük sermaye medyasını protesto ediyoruz.
Hükümete sesleniyoruz… Ülkemizdeki kültürel mekanlar ile yaşam alanlarının sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkanların ve artık siyasi talepler ileri süren tüm bir halkın haklı, meşru, barışçıl protestosunun polis şiddetiyle, bibergazı ve tazyikli suyla bastırılamayacağı iyi anlaşılmalıdır. Bu kesin gerçeği, hiçbir şeyden değilse bile sinema tarihinden, seyrettiğimiz filmlerden çok iyi biliyoruz. Biz sinema yazarları, çok sevdiğimiz ve görkemli bir filmin içinde bulunduğumuzun bilincindeyiz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Swinton da direnişe destek verdi

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de işkencenin fotoğrafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa