03 Haziran 2013 10:42

Teymurova Samsunlularla buluştu

AZERBAYCAN güçlü sesi Nezaket Teymurova ve grubu Samsun’da sanatseverlerle buluştu. I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali kapsamında sahne alan Teymurova, iki farklı konserle izleyici karşısına çıktı. Berrak sesi ve güçlü yorumuyla dinleyicisini büyüleyen Teymurova’nın seslendirdiği “Gal se

Teymurova  Samsunlularla  buluştu
Paylaş

AZERBAYCAN güçlü sesi Nezaket Teymurova ve grubu Samsun’da sanatseverlerle buluştu. I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali kapsamında sahne alan Teymurova, iki farklı konserle izleyici karşısına çıktı. Berrak sesi ve güçlü yorumuyla dinleyicisini büyüleyen Teymurova’nın seslendirdiği “Gal sene Gurban” parçası beğeni toplarken, konser sonunda sanatçılar Türkçe bir parça olan “Demedim mi” ile bis yaptılar. Konseri çok sayıda Azeri misafir de izledi.

‘QAL SENE QURBAN’A BÜYÜK ALKIŞ

Azeri sanatçı konserin ilk yarısında otuz beş dakikalık bir performans sahnelediği “Bayatı Şiraz Destgahı”nı seslendirdi. İkinci yarıda ise “Qal Sene Qurban”, “Rast Tesnifi”, “Şüşter Tesnifi”, “Dilkeş Tesnifi”, “Teymurun Mahnısı”, “Misri” ve “Şur Tesnifi”ni yorumladı. Gecede Teymurova’ya; Alagha Sadiev “Tar” , Elnur Mikayilov “Kemençe”, Shirzad Fatayilev “Nefesliler”,   Hashimov ise “Goşunagara” ile eşlik ettiler. Festival 7 Haziran’a kadar devam edecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Sahaf kültürü korunmalı’

SONRAKİ HABER

Nazım Hikmet oyunu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa