03 Haziran 2013 05:49

Bursalılar 'hükümet istifa' talebini yineledi

Hükümete yönelik protestolar, Bursa’da da hız kesmeden devam ediyor. Dün akşam geç saatlere kadar şehrin en işlek caddesi olan Heykel’i işgal eden Bursalılar, Setbaşı Köprüsünden, Kent Müzesine bir yürüyüş gerçekleştirdi.Hükümeti istifaya çağıran Bursalılar, aynı zamanda dün

Bursalılar 'hükümet istifa' talebini yineledi
Paylaş
Önen Ersin

Hükümeti istifaya çağıran Bursalılar, aynı zamanda dün akşam çıkan olaylarda ve tüm Türkiye’de gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler. Saat 18.00'da Setbaşında toplanan halk, “Hükümet istifa” ve “Gözaltılar serbest bırakılsın” sloganlarıyla yürüdüler. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Akşam 19.00 sularında ise Fatih Sultan Mehmet bulvarında toplanan binlerce Bursalı, Fatih Sultan Mehmet bulvarının çift yönünü de trafiğe kapattı. Burada da hükümete istifa talebini sloganlarla dile getiren halk; Türkiye'nin dört bir yanında uygulanan polis şiddetine karşı demokrasi ve özgürlük talebini savunacaklarını duyurdu.

BİNLERCE ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ İZMİR YOLUNU KAPATTI

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise binlerce Uludağ Üniversitesi öğrencisi, Görükle'de bir araya gelerek İzmir-Bursa yoluna çıktı. Ellerindeki tencere ve tavalara vuran, slogan atan, ıslık çalan, darbukalarla ritim tutan binlerce öğrenciye çevredeki evlerdeki halk da ışıklarını yakıp söndürerek destek verdi.

Eylemde sık sık “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atıldı. Öğrenciler İzmir-Bursa yolunu trafiğe kapatarak üniversite kampüsüne kadar gerçekleştirdikleri yürüyüş ardından, yeniden Görükle'ye döndü. Adını 'Özgürlük Meydanı' koydukları, yerleşim sitesi önündeki meydanda halaylar çeken öğrenciler; sabaha kadar meydanda oturdu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Borsa sert düşüşte!

SONRAKİ HABER

Uşak'ta 5 bin kişi yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa