10 Mayıs 2011 12:32

İstanbul'da 4 ayda 128 kişi tutuklandı

BÖLGE’de had safhaya varan gözaltı ve tutuklama furyası batıda da son hız devam ediyor. İstanbul’da son 4 ayda aralarında BDP ilçe başkanları, yöneticiler ve Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyesi gençlerin de bulunduğu 232 kişi gözaltına alındı, 5’i çocuk 128 kişi tutuklandı. Hiçbir delile dayanmayan

İstanbul'da 4 ayda 128 kişi tutuklandı
Paylaş

BÖLGE’de had safhaya varan gözaltı ve tutuklama furyası batıda da son hız devam ediyor. İstanbul’da son 4 ayda aralarında BDP ilçe başkanları, yöneticiler ve Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyesi gençlerin de bulunduğu 232 kişi gözaltına alındı, 5’i çocuk 128 kişi tutuklandı. Hiçbir delile dayanmayan tutuklama gerekçelerinden bazıları ise akıllara durgunluk veren cinsten. İstanbul’da gözaltına alınan BDP’lilerden biri mahkeme tarafından ‘cep telefonu kullanmaması şüpheli bulunarak’ tutuklandı.

Kürtlere yönelik baskı, operasyon, gözaltı, tutuklama furyası artıyor. 14 Nisan 2009’da ‘KCK’ adı altında başlatılan operasyonlar kapsamında bugüne kadar 2 binin üzerinde Kürt siyasetçi ve insan hakları savunucusu tutuklanırken, binlerce kişi hakkında da davalar açıldı. Operasyonlardan en çok nasibini alanlar arasında İstanbul’daki Kürtler de var. Son 4 ayda İstanbul’da aralarında BDP PM Üyesi Ruşen Mahmutoğlu, BDP ilçe başkanları, yöneticiler, BDP’nin gençlik yapılanması DYG üyesi gençlerin de bulunduğu 232 kişi gözaltına alındı. 5’i çocuk 128 kişi, ‘KCK üyesi olmak’, ‘Örgüt üyesi olmak’, ‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, ‘Örgüt propagandası yapmak’, ‘Patlayıcı ve yanıcı madde kullanmak’ ve ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek’ iddialarıyla tutuklandı. Tutuklamaların tamamının hukuksuz olduğunu dile getiren avukatlar tutuklamaların hiçbir delile dayanmayan ve hatta komik gerekçelerle gerçekleştirildiğini belirttiler. Avukat Sinan Zincir, BDP Sultangazi İlçe Başkanı Faruk Kaya’nın bir kişinin ‘gençlere molotof dağıttı’ diye ifade vermesi üzerine tutuklandığını başka bir kişinin ise ‘Cep telefonu kullanmamasının şüpheli bulunarak’ tutuklandığını belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bu kez halklar kazanacak

SONRAKİ HABER

TMMOB: Tarih bizi göreve çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa