02 Haziran 2013 11:58

Indiana seriyi 7.maça taşıdı

NBA’de Doğu Konferansı finali yedinci maça taşındı. Sahasında Miami Heat’i konuk eden Indiana Pacers, rakibine geçit vermedi: 91-77.Maça 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle başlayan Heat, Chris Bosh ve Dwyane Wade’ın kötü performansına rağmen ilk yarıyı 40-39 önde geçti. İlk iki periyotta p

Indiana seriyi  7.maça taşıdı
Paylaş

Maça 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle başlayan Heat, Chris Bosh ve Dwyane Wade’ın kötü performansına rağmen ilk yarıyı 40-39 önde geçti. İlk iki periyotta pota altından çok sayıda basit atışı kaçıran Pacers, 3.periyottaysa Miami Heat’i hücumda tamamen durdurdu. Pacers’ın 29-15 önde geçtiği bu bölümde Frank Vogel’in öğrencileri oyuna tamamen hakim oldu.

Son periyoda LeBron James dışındaki ilk 5 oyuncularını oturtarak başlayan Heat, bir ara farkı 4’e kadar indirse de Paul George ve Roy Hibbert’ın kritik anlardaki basketleri tarihi bir geri dönüşe izin vermedi.

Pacers’ta Paul George 28 sayı 8 ribaunt 5 asist, Roy Hibbert ise 24 sayı 11 ribauntla oynadı. 16 sayı atan George Hill de kritik anlarda kaydettiği basketlerle takımına hayat verdi. David West de 11 sayı 14 ribaunt 4 asist 2 blokla oynadığı maçta her iki pota altında da önemli işlere imza attı.

Miami’de LeBron James’in 29 sayı 7 ribaunt 6 asistlik performansı yeterli olmazken Dwyane Wade ve Chris Bosh toplamda 19’da 4 isabetle 15 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, 5 top kaybıyla çok kötü bir maçı geride bıraktı.

Seri boyunca Indiana’nın en önemli avantajlarından biri olan ribauntlar bu maçta da belirleyici unsurlardan biriydi. Indiana, bu alanda 53-33’lük bir üstünlük kurdu.

NBA finalistini belirleyecek 7. maç bu gece Türkiye saati ile 03.30’da Miami’nin sahası American Airlines Arena’da oynanacak. Finale çıkan taraf San Antonio Spurs’un rakibi olacak.


WADE: DAHA FAZLA TOPLA BULUŞMALIYIZ

Maç sonrası kötü performansına dair konuşan Miami Heat’in yıldızlarından Dwyane Wade, hücumda daha fazla topla buluşması gerektiğini dile getirdi. 11’de 3 isabetle 10 sayıda kalan Wade, “Benim ve Chris’in(Bosh) maç içerisinde daha fazla fırsata ihtiyacımız var. Bireysel olarak daha iyi oynamak için çabalayanlarımız var. Ama birbirimize saha içinde daha çok yardımcı olmalıyız” dedi. Chris Bosh ise performansından dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi. Wade, Indiana serisinde şu ana kadar 14.5 sayı ortalamayla oynuyor. Chris Bosh’un rakamları ise 11.3 sayı 3.7 ribaunt.

SERİNİN 3 YILDIZI

Bu gece 7.maça çıkacak olan taraflarda 3 ismin performansı dikkat çekiyor. Miami Heat’in yıldızı LeBron James, yüzde 51.6 isabetle 28.5 sayı 7.2 ribaunt 5.5 asistle oynayarak takımını sürüklüyor. Indiana Pacers’ta ise Roy Hibbert yüzde 54.7 isabetle 22.8 sayı 10.8 ribaunt, Paul George ise yüzde 50 isabetle 21.5 sayı 5.8 ribaunt 5.3 asistle oynadı.

INDIANA FİNAL KABUSUNU AŞMAK İSTİYOR

1994’ten bu yana 7. kez konferans finaline kalan Indiana Pacers, 6 denemesinde yalnızca 1 kez, 2000 yılında finale kalabilmişti. Bu 6 seriden 3’ü 7.maça kalmış ve Indiana bu maçların tamamında sahasından boynu bükük ayrılmıştı. (SPOR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Polis terörüne hastane önünde tepki

SONRAKİ HABER

Hem okul ayrımı hem ‘sınıf’ ayrımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa