31 Mayıs 2013 11:51

5 Hazirandaki KESK grevini destekleyeceğiz

ÜMRANİYE’de 2B yasasıyla yaşam alanlarının ellerinden alınmak istenmesine karşı, 14 mahallede komiteler kurarak mücadele eden 2B Hak Sahipleri Komisyonu KESK grevine destek verecek. Almış oldukları kararla KESK’in 5 Haziranda güvenceli iş güvenceli ücret talebiyle gerçekleştireceği greve destek vereceklerini belirttiler. Konuyla

5 Hazirandaki KESK grevini destekleyeceğiz
Paylaş
Taylan Zengi

 Konuyla ilgili 2B Hak Sahipleri Komisyonu üyelerinden İsmail Coşkun, Bekir Yılmaz, Nazlı Baybars ve Hıdır Yavuz ile görüştük. Üyeler komisyon olarak; 40 yıldır yaşadıkları yerlerden işgalci denilerek çıkarılmak istenmelerine karşı, bir araya gelerek, yaşam alanlarını savunduklarını bunun için çeşitli eylem ve etkinlikler yaparak sorunlarını dile getirdiklerini ifade ettiler.
İşgalci olmadıklarını hak sahibi olduklarını ifade eden komisyon üyeleri belediye ve muhtarlıklardan onaylı alım satım belgeleri aldıklarını, 2B kapsamında olan yerlerde yaşayan insanların yıllardır çeşitli adlar altında belediyeye vergi ödediklerini, yol, su, elektrik, doğal gaz, okul vb. tüm hizmetlerin devlet tarafından sunulmasına rağmen işgalci diye tanımlanmalarını kabul etmeyeceklerini belirttiler.
Güvenceli iş güvenceli ücret talebiyle mücadele eden işçi ve kamu emekçileri, 2B yasasıyla yaşam alanları ellerinden alınmak istenenler ve sistem tarafından mağdur edilen tüm kesimlerin birlikte mücadele etmelerinin gerekliliğini ifade ettiler.
Bu amaçla 5 Haziran grevine destek olmak için 30 mahallede el ilanları dağıtarak çocuklarımızı okula göndermiyoruz çağrısında bulunacaklarını ve aynı gün Âdem Yavuz mahallesinde bulunan İstanbul Ticaret Odası Okulu önünde saat 10.00’da basın açıklaması yapacaklarını belirttiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erkek şiddetine karşı mücadele yargılanıyor

SONRAKİ HABER

TGC: Gazetecilere saldırıyı kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...