31 Mayıs 2013 11:47

Erkek şiddetine karşı mücadele yargılanıyor

Türkiye’de uzun yıllar kadına karşı şiddetle mücadele etmiş, Mor Çatı kurucularından Avukat Canan Arın, erkek şiddeti ile mücadele kapsamında yaptığı konuşması nedeniyle yargılanıyor. Antalya’da görülen davanın 3. duruşmasında Canan Arın’a Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda kadın ve kadın ö

Erkek şiddetine karşı mücadele yargılanıyor
Paylaş

Çocuk yaşta evliliği eleştirdiği için beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Avukat Arın’ın davası ertelendi. Mahkeme, Arın’ın 3. yargı paketinden yararlanmamasına ve üç yıl içinde benzer bir dava açılması halinde, dosyanın kaldığı yerden görülmeye devam edilmesine karar verdi.
Kararı eleştiren Arın’ın avukatları, “Yargının beraat kararı vermesi gerekirken, pek çok toplumsal etki ve mahalle baskısı altında böyle mahcup bir karar çıktı” dedi.
Arın’a destek için Antalya Adliyesinin önünde buluşan kadınlar ise kararı eleştirerek, “Canan Arın’la dayanışmaya ve erkek şiddetine karşı mücadeleye devam etmekte kararlıyız. Bu hukuksuz süreç kadın dayanışmasının gücünü, bir kez daha söyleyecek sözümüzün olduğunu ortaya koymuştur” dedi.


ŞİDDETLE MÜCADELEYE DEVAM

Geçtiğimiz hafta 31 ülkeden 85 kadın örgütü, “Bu dava erkek şiddeti ile mücadeleyi yargılıyor” diyerek Canan Arın’a destek verdiğini açıklamış ve davayı uluslararası kamuoyunda da gündeme getirmişti. Mor Çatı ve Antalya Kadın Dayanışma Merkezinden kadınlar ise geçtiğimiz gün Antalya Adliyesi önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Gurbet Kabadayı, kadına yönelik şiddete karşı mücadele edeceklerini ve Arın’la dayanışmayı sürdüreceklerini duyurdu.


DAVANIN GEÇMİŞİ

Antalya Barosunun 3-4 Aralık 2011 tarihinde düzenlediği “Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Hakları Hukuku” konulu eğitim seminerinde bir konuşma yapan Arın, günümüzden yüzlerce yıl önce İslam peygamberinin yaptığı evliliği ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün evliliğini örnek vermiş ve bu örneklerle çocuk yaşta evliliğin kökenine dikkat çekmişti.
Toplantıya katılmayan bir grup erkek avukatın hedefi haline gelen Arın hakkında “Peygamber ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” iddiasıyla dava açılmıştı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir demir parçası başına dikilerek zincirlenmiş haldeyiz

SONRAKİ HABER

5 Hazirandaki KESK grevini destekleyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa