31 Mayıs 2013 11:34

‘Sakıncalı’ olan ne?

Alevilerle ilgili bir yazı dizisi hazırlayan Nedim Şener’in yer aldığı reklamın TRT  tarafından engellenmesi Aleviler tarafından TRT önünde protesto edildi. Posta gazetesinde Alevilerle ilgili bir yazı dizisi hazırlayan Nedim Şener’in yer aldığı reklam TRT engeline takılmıştı.Köşe yazısında Alevilerle ilgili yazı dizisi reklamlarının

‘Sakıncalı’ olan ne?
Paylaş
Hasan Akbaş

Köşe yazısında Alevilerle ilgili yazı dizisi reklamlarının TRT’de yayınlanmayacağını belirten Nedim Şener, engelin nedenlerini de köşesinde açıklamıştı. Şener köşesinde “TRT’nin mesajı net; reklam filmi “Katliamlarla susturuldular” ifadesi nedeniyle yayınlanmamıştı. Olayı, kaderde TRT sansürüne uğramak da varmış deyip sineye çekebilirdim. Ama bir zihniyetin iyice anlaşılması lazım. Elbette mesele reklamın TRT’de yayınlanması ya da yayınlanmaması da değil. Mesele TRT’nin tarihte yaşanmış katliamları inkar eder nitelikteki tutumudur.”diyerek TRT’nin sansür nedenini açıklamıştı.

Aleviler de TRT’nin Oran’da bulunan merkezi önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Burada konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Türkiye toplumunun tamamını ayrımsız temsil etmesi gereken TRT Türkiye’de objektif gazeteciliğin yüz akı olan Nedim Şener’in “Aleviler ne istiyor?​” başlıklı yazı dizisinin reklam istemini yayınlamamıştır. Soruyoruz TRT hangi gerekçe ile ‘Aleviler ne istiyor’ yazı dizisini ‘sakıncalı’ bulmuştur” diye sordu. Bülbül TRT’nin acil olarak Alevilere açıklama yapmasını beklediklerini ifade etti. 3. köprüye verilen adı da eleştiren Bülbül, “Yavuz Selim bir Alevi katilidir. Sayın Cumhurbaşkanı Eğer Türkiye’de demokrasiyi kurumsallaştırmak, eşit yurttaşlığı yerleştirmek, özgürlükleri ve Alevi Kimliğini tanımak istiyorsa bu ismi derhal değiştirmelidirler” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grevci işçilerden TASSA’ya siyah çelenk

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri iş güvencesine sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...