31 Mayıs 2013 06:52

Yeni bir provokasyon çabası mı?

Ankara’nın Çankaya İlçesi’ne bağlı Sokullu Mahallesi’nde bir süredir kimliği belirsiz kişiler tarafından “İman nasıl muhafaza edilir” başlıklı bildirilerin dağıtılması akıllara “Yeni bir provokasyon çabası mı?” sorusunu getirdi. Bildirinin özellikle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı&rsqu

Yeni bir provokasyon çabası mı?
Paylaş

Duruma tepki gösteren Dikmen Demokrasi Platformu Bileşenleri yaptıkları basın açıklamasıyla yetkililerden bir an önce bu kişileri bulup yargı önüne çıkartmalarını istedi. Ahmed Arif Parkı’nda bir araya gelen platform adına konuşan Sokullu Mahalle Muhtarı Fatma Taner Ege, bir süredir mahallelerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından “İman nasıl muhafaza edilir” başlığı altında herhangi bir kişi veya kurum ismi olmayan bildiri dağıtıldığına dikkat çekti. Ege, bildiride ‘Din, iman elden gidiyor sahiplenelim’ diye çağrı yapıldığını, özellikle ‘halkın ahlakının bozulduğu’ belirtilerek bu konuda insanların göreve çağrıldığını söyledi.

Yine bildiride ziyaret edilmesi istenen internet sayfasında Suriye’de insanların kafalarını kesen El-Kaide militanlarından şehit olarak bahsedildiğini belirten Ege, bildirinin içeriği ve isimsiz olması bir yana özellikle Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın bulunduğu ve Alevilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede dağıtılmasına dikkat çekti. Bu durumun kendilerinde ciddi bir provokasyon çabası olduğu duygusu yarattığını vurgulayan Ege, “Bu topraklarda yüzlerce yıldır çok sayıda katliam ve provokasyona tanık olduklarını” söyledi. Ege, hiçbirine sessiz kalmadıklarını bundan sonra da sessiz  kalmayacaklarını vurguladı.

Ege ayrıca yetkililere seslenerek bu şahısların bir an önce bulunarak cezalandırılmalarını talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis terörü basın emekçilerini de hedef aldı

SONRAKİ HABER

Tüm Kürtleri temsilen Cenevre'ye gitmek istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa