31 Mayıs 2013 13:16

Polis terörü basın emekçilerini de hedef aldı

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında yıkılması planlanan Gezi Parkı'nı korumak için direnen binlerce İstanbulluya polis saldırıları devam ederken saldırılardan basın mensupları da nasibini aldı.Gazetemiz ve Hayat Televizyonu Muhabiri İsmail Afacan, sabah saat 6 sularında Taksim'de gerçekleşen saldırıda gözünden yaralanırken, Cerrahpa

Polis terörü basın emekçilerini de hedef aldı
Paylaş

Gazetemiz ve Hayat Televizyonu Muhabiri İsmail Afacan, sabah saat 6 sularında Taksim'de gerçekleşen saldırıda gözünden yaralanırken, Cerrahpaşa Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Müdahalede kamerası da zarar gören İsmail Afacan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken BirGün Gazetesi'nden Ahmet Şık da saat 10.30 sıralarında Divan Otel civarında gerçekleşen saldırıda yaralandı. Başı kanlar içinde kalan Şık, Taksim ilkyardım Hastanesi'ne geldi. Kafa tomografisi çekilen deneyimli gazetecinin durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Öte yandan Hürriyet Daily News Gazetesinden Emrah Gürel, Reuters Muhabiri Osman Örsal da yaralanan gazeteciler arasında. Milliyet Gazetesi muhabiri Hüseyin Özdemir'in de  yoğun biber gazından etkilendiği açıklandı.

Saldırıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de bir açıklama yaparak kınadı. (HABER MERKEZİ)

Muhabirimiz İsmail Afacan, polis saldırısı sonrası eyleme katılanların yardımıyla hastaneye kaldırıldı

ÖNCEKİ HABER

Vizyona girecek filmler

SONRAKİ HABER

Yeni bir provokasyon çabası mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...