30 Mayıs 2013 11:41

Basın açıklaması yasağı protesto edildi

İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen hukukçular, adliye önünde basın açıklaması yapılmasına getirilen yasağı protesto etti.Adliye önünde yapılan açıklamada 1 Mayıs’tan itibaren düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında gerçekleşen bütün açıklamalara saldırı

Basın açıklaması yasağı protesto edildi
Paylaş

Adliye önünde yapılan açıklamada 1 Mayıs’tan itibaren düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında gerçekleşen bütün açıklamalara saldırı yapıldığı vurgulandı.

Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak basın açıklamalarına izin verilmeyeceğine dair talimat yayınlandığı belirtilen açıklamada şöyle devam etti: “Ancak söz konusu talimat, Adliye Basın Sözcüsü Ateş Hasan Sönmez tarafından ‘Adliyenin dışı bizi ilgilendirmez’ diyerek yalanlandı. Bu açıklamadan bir gün sonra Bilgi Edinme Yasası uyarınca yapılan başvuruya ise ‘kurum içi meseledir’ diyerek cevap verilmedi.”

Açıklamada Hükümete yakın grupların açıklamalarına tolerans gösterildiği belirtilerek bunun dışındaki kesimlerin ise baskıya uğradığına dikkat çekildi.

Açıklama Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Kartal Hukukçullar Derneği, Katılımcı Avukatlar Grubu tarafından düzenlendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin Üniversitesinde yemekhane eylemi

SONRAKİ HABER

Alevilere yönelik tehdit kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa